Niculae Havrileț a renunțat la funcția de membru al Consiliului de Administrație al Electrica

Niculae Havrileț a renunțat la funcția de membru al Consiliului de Administrație al Electrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2019

Furnizorul și distribuitorul de energie Electrica a anunțat că Niculae Havrileț a renunțat la funcția de membru al Consiliului de Administrație al companiei, funcție pe care o deținea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Începând cu data de 10 decembrie 2019, Niculae Havrileț a renunțat la drepturile de care beneficiază în calitate de administrator, în baza contractului de mandat, și nu va mai exercita niciun act de administrare a societății”, a informat compania.

Niculae Havrileț are peste 35 de ani de experiență în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale, dintre care 20 de ani în poziții de conducere, scrie News.ro.

Lovitură pentru Hidroelectrica și alți mari producători de energie: taxa pe apă crește cu 23% CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Hidroelectrica și alți mari producători de energie: taxa pe apă crește cu 23%

Absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică - Utilaj Tehnologic, Niculae Havrileț are o bogată experiență în administrația publică centrală. În perioada iunie 2012 - octombrie 2017, a ocupat poziția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost și membru în Consiliul Autorităților de Reglementare din cadrul Agenției pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum și membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

În intervalul 2002 - 2012, a ocupat funcția de secretar general al Asociației Naționale Profesionale din sectorul gazelor naturale, iar în perioada 2001 – 2012 a fost director general al companiei de proiectare în domeniul gazelor naturale SC Gascop.

În anul 2000, Niculae Havrileț a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,7 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională - cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
niculae havrileț
electrica