OPEC și alți mari producători de petrol au decis o majorare modestă a producției; prețurile petrolului au urcat puternic

OPEC și alți mari producători de petrol au decis o majorare modestă a producției; prețurile petrolului au urcat puternic
scris 23 iun 2018

Statele OPEC și alți mari producători de petrol, incusiv Rusia, au convenit vineri, la Viena, o majorare modestă a producției, cu circa 1 milion de barili pe zi, începând din luna iulie, decizie care a dus la creșterea puternică a cotațiilor țițeiului, transmite Reuters, citat de News.ro.

Creșterea reală va fi de aproximativ 770.000 de barili pe zi, potrivit Irakului, pentru că mai multe țări care au înregistrat recent scăderi ale producției vor avea dificultăți să respecte cotatele, iar alți producători nu vor putea să acopere diferența.

Creșterea reală a producției este sub unele dintre cele  mai ridicate cifre care au fost discutate înainte de reuniunea de la Viena.

”Piața a anticipat că pe piață va intra o cantitate mare de petrol, iar acest lucru nu se va întâmpla, cel puțin nu acum”, a declarat John Kilduff, partner la Again Capital.

Cotațiile petrolului cresc, susținute de scăderea stocurilor din SUA, în așteptarea deciziei OPEC privind o eventuală majorare a producției CITEȘTE ȘI Cotațiile petrolului cresc, susținute de scăderea stocurilor din SUA, în așteptarea deciziei OPEC privind o eventuală majorare a producției

Prețul petrolului Brent a crescut cu 2,5 dolari, respectiv cu 3,4%, la 75,55 dolari pe baril ,iar pe ansamblul săptămânii cu 2,7%.

Cotația petrolului de referință pe piața americană a avansat cu 3,04 dolari, respectiv 4,6%, la 68,58 dolari pe baril. La nivelul săptămânii, creșterea a fost de 5,5%.

Majorarea producției părea improbabilă înainte de reuniune, dar Araba Saudită a reușit să convingă Iranul să coopereze, în urma apelurilor statelor mari consumatoare de petrol de a tempera creșterea costurilor carburanților.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
pret
petrol