Prețul nichelului a scăzut cu 8%, atingând limita pentru tranzacțiile noi

Prețul nichelului a scăzut cu 8%, atingând limita pentru tranzacțiile noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Contractul de referință pe trei luni pentru nichel a scăzut cu 8% joi, atingând limita de variație permisă pentru tranzacții, vânzările intense continuând pe piețele metalelor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul nichelului a atins 41.945 de dolari pe tonă, potrivit datelor Refinitiv.

ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti

LME a anunțat joi că va majora limita de variație a prețului nichelului de la 8% la 12%, începând de vineri.

Pe 8 martie, prețul nichelului a crescut de peste două ori în numai în ​​câteva ore, depășind 100.000 de dolari tona, deoarece unul dintre cei mai mari producători din lume, grupul chinez Tsingshan Holding, a cumpărat cantități mari pentru a-și reduce plasamentele short pentru acest metal, scrie News.ro.

În urma creșterii respective, tranzacționarea a trebuit să fie oprită, deoarece a amplificat o creștere a prețurilor într-un moment în care metalele erau deja pe o spirală ascendentă din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Miercuri, LME a încercat să reia tranzacționarea cu nichel după oprirea rară. Dar o eroare tehnică a determinat bursa veche de 145 de ani să oprească temporar piața din nou, înainte ca tranzacționarea să se redeschidă la ora 14:00. ora Londrei.

LME a stabilit miercuri o limită de tranzacționare de 5%, care a fost mărită la 8% pentru joi.

”Eroarea de sistem” de miercuri a permis unui număr mic de tranzacții să treacă sub limita de preț zilnic impusă.

Vorbind înaintea deschiderii de miercuri, Matthew Chamberlain, CEO al LME, a declarat pentru CNBC că bursa a fost ”absolut conștientă de impactul pe care l-a avut asupra atâtor oameni și trebuie să ne asigurăm că nu se va întâmplă din nou.”

Chamberlain a spus că LME ”a prioritizat în mod deliberat stabilitatea” prin stabilirea unei game relativ înguste de limite zilnice de tranzacționare, dar acestea ar putea fi lărgite în curând dacă bursa va observa ”o piață mai ordonată”.

Prețurile mărfurilor au crescut din cauza temerilor legate de aprovizionare, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, războiul în desfășurare și o serie de sancțiuni occidentale care amplifică temerile privind perturbarea pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
nichel
pret