Probleme în SUA: Rețeaua de electricitate poate ceda ca urmare a condițiilor meteorologice extreme

Probleme în SUA: Rețeaua de electricitate poate ceda ca urmare a condițiilor meteorologice extreme
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 3 ian 2018

Rețeaua de energie electrică din nord-estul Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea să cedeze ca urmare a condițiilor meteorologice extreme cu care se confruntă Coasta de Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit purtătorului de cuvânt al al operatorului de distribuție din regiune, ISO New England, Marcia Blomberg, unele centrale de producție a energiei electrice sunt în pericol să rămână fără combustibil, în special cele care folosesc petrolul ca materie primă.

Restricțiile legislative privind emisiile de carbon reprezintă, de asemenea, un factor care limitează utilizarea petrolului în producția de energie electrică.

"Pe măsură ce stocurile de petrol sunt epuizate, reaprovizionarea acestor centrale cu combustibili va fi importantă având în vedere incertitudinea în ceea ce privește vremea și cererea viitoare de combustibil pentru celelalte două luni ale perioadei de iarnă", a declarat opurtătorul de cuvânt al ISO New England, citat de Bloomberg.

CONFIRMARE Energia electrică se scumpește de la 1 ianuarie, ANRE majorează cu peste 28% tariful de sistem al Transelectrica CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Energia electrică se scumpește de la 1 ianuarie, ANRE majorează cu peste 28% tariful de sistem al Transelectrica

Țițeiul, combustibil care, nici în condiții meteorologice normale, nu poate asigura alimentarea cu energie a SUA, a fost combustibilul responsabil pentru producerea a aproximativ 30% din electricitatea necesară alimentării statului New England în ultimele zile, ca urmare a scăderii abrupte a temperaturilor, sub pragul de îngheț.

New England este regiune geografică compusă din șase state din nord-estul SUA: Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island și Connecticut, și are o populație de aproximativ 14,5 milioane de locuitori. Bostobn-ul este cel mai important oraș din New England.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate
ninsori
meteo
sua