Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol s-a înjumătățit

Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol s-a înjumătățit

Dreamstime.com

scris 13 aug 2021

Furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, anunțat ca disponibil pentru vânzare de către acționarul majoritar KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, a consemnat o scădere cu peste 50% a profitului net în primul semestru din 2021, de la 2,60 la 1,28 milioane lei.

Veniturile din exploatare ale companiei s-au redus cu 15%, la 22,91 milioane lei, iar cheltuielile – cu 12,5%, la 22,61 milioane lei.

Turiștii sunt avertizați de către agenții - Vreți să vă anulați călătoria spre țara intrată pe lista roșie? Riscați să vă pierdeți banii! CITEȘTE ȘI Turiștii sunt avertizați de către agenții - Vreți să vă anulați călătoria spre țara intrată pe lista roșie? Riscați să vă pierdeți banii!

Veniturile financiare nete s-au comprimat cu aproape 45%, la 1,09 milioane lei.

Circa 87% din business-ul Rompetrol Well Services din S1 2021 a provenit din contracte cu OMV Petrom și Romgaz.

Undă verde - Aegon vinde activele din România CITEȘTE ȘI Undă verde - Aegon vinde activele din România

KMG International a anunțat în noiembrie anul trecut că este dispusă să își vândă toate activele locale considerate neesențiale, printre care Rompetrol Well Services. KMG International deține circa 73% din acțiunile Rompetrol Well Services.

"(...) KMG International deține o serie de active non-core pentru activitatea grupului în regiune, cum ar fi producția de țevi și fitinguri – Palplast SA, proiectarea și fabricarea de fitinguri industriale - Rominserv Valves IAIFO SRL , servicii de securitate, protecție și prevenirea situațiilor de urgență - Global Security Sistem SA sau deservirea sondelor de petrol - Rompetrol Well Services SA. Ca parte a strategiei mai largi susținute de acționarul unic JSC NC KazMunayGas, grupul KMG International are în vedere dezinvestirea participațiilor sale în toate activele non-core în măsura în care există oferte de preluare atractive", transmitea KMG International.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
kmg international
divizia servicii la sonda rompetrol