Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol s-a înjumătățit

Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol s-a înjumătățit

Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 aug 2021

Furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, anunțat ca disponibil pentru vânzare de către acționarul majoritar KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, a consemnat o scădere cu peste 50% a profitului net în primul semestru din 2021, de la 2,60 la 1,28 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din exploatare ale companiei s-au redus cu 15%, la 22,91 milioane lei, iar cheltuielile – cu 12,5%, la 22,61 milioane lei.

Turiștii sunt avertizați de către agenții - Vreți să vă anulați călătoria spre țara intrată pe lista roșie? Riscați să vă pierdeți banii! CITEȘTE ȘI Turiștii sunt avertizați de către agenții - Vreți să vă anulați călătoria spre țara intrată pe lista roșie? Riscați să vă pierdeți banii!

Veniturile financiare nete s-au comprimat cu aproape 45%, la 1,09 milioane lei.

Circa 87% din business-ul Rompetrol Well Services din S1 2021 a provenit din contracte cu OMV Petrom și Romgaz.

Undă verde - Aegon vinde activele din România CITEȘTE ȘI Undă verde - Aegon vinde activele din România

KMG International a anunțat în noiembrie anul trecut că este dispusă să își vândă toate activele locale considerate neesențiale, printre care Rompetrol Well Services. KMG International deține circa 73% din acțiunile Rompetrol Well Services.

"(...) KMG International deține o serie de active non-core pentru activitatea grupului în regiune, cum ar fi producția de țevi și fitinguri – Palplast SA, proiectarea și fabricarea de fitinguri industriale - Rominserv Valves IAIFO SRL , servicii de securitate, protecție și prevenirea situațiilor de urgență - Global Security Sistem SA sau deservirea sondelor de petrol - Rompetrol Well Services SA. Ca parte a strategiei mai largi susținute de acționarul unic JSC NC KazMunayGas, grupul KMG International are în vedere dezinvestirea participațiilor sale în toate activele non-core în măsura în care există oferte de preluare atractive", transmitea KMG International.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
kmg international
divizia servicii la sonda rompetrol