Prospecțiuni SA a lui Ovidiu Tender a ieșit din insolvență după 6 ani

Prospecțiuni SA a lui Ovidiu Tender a ieșit din insolvență după 6 ani
scris 22 apr 2022

Furnizorul de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni SA, controlat indirect de omul de afaceri Ovidiu Tender, a ieșit din insolvență după ce și-a achitat integral datoriile din tabelul de creanțe, cifrate la un total de 93 milioane lei.

Citroen scoate din fabricație modelul C4 Grand SpaceTourer, renunțând la monovolume după 30 de ani CITEȘTE ȘI Citroen scoate din fabricație modelul C4 Grand SpaceTourer, renunțând la monovolume după 30 de ani

Hotărârea instanței vine la 6 ani de la intrarea în insolvență a Prospecțiuni SA din în aprilie 2016.

Atunci, compania spunea că a fost obligată să ceară intrarea în insolvență atât din cauza amânării de proiecte de către clienți, după prăbușirea prețurilor la țiței și gaze, cât și ca urmare a sechestrului instituit de ANAF asupra activelor sale imobiliare în dosarul Carom, în care fusese condamnat Ovidiu Tender, sechestru care a dus ulterior la refuzul băncii de stat Eximbank de a prelungi o linie de credit de 13 milioane lei acordată Prospecțiuni SA.

Musk spune că și-a asigurat finanțarea pentru preluarea Twitter și analizează lansarea unei oferte publice CITEȘTE ȘI Musk spune că și-a asigurat finanțarea pentru preluarea Twitter și analizează lansarea unei oferte publice

La data intrării în insolvență, cei mai mari creditori ai Prospecțiuni SA erau subsidiara britanică a gigantului american din asigurări AIG și ANAF, iar pe listă figurau și agențiile de credit pentru exporturi ale guvernelor Statelor Unite și Canadei.

În perioada insolvenței, Prospecțiuni SA a plătit toți creditorii săi la valoarea nominală a creanțelor, aproximativ 100 milioane lei, a achitat către ANAF creanțe curente de peste 190 milioane lei, a realizat investiții în echipamente și tehnologii performante în valoare de peste 68 milioane lei. Totalul plăților efectuate de Prospecțiuni SA în insolvență se ridică la peste 900 milioane lei. De asemenea, în această perioadă, societatea a deschis o nouă sucursală, în Kazahstan.

DECIZIE Părinții nu le pot da copiilor mai mult de trei prenume CITEȘTE ȘI DECIZIE Părinții nu le pot da copiilor mai mult de trei prenume

Resursele financiare pentru susținerea și realizarea planului de reorganziare judiciară au fost generate din executarea unor contracte de achiziție și procesare date seismice, lucrări de perforare și investigare geofizică pentru sonde (logging) încheiate cu Romgaz, OMV Petrom, Hunt Oil, Amromco și Geofizika Torun (Croația), cu o valoare de peste 720 milioane lei.

În acest an, Prospecțiuni SA a încheiat cu SNGN Romgaz SA un contract de prestări servicii de achiziție și procesare seismică 3D pentru suma de peste 53.000.000 lei + TVA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
prospectiuni sa
ovidiu tender prospectiuni sa
prospctiuni sa insolventa
prospectiuni sa omv petrom romgaz