Rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut, amânată din nou de Romgaz

Rezilierea contractului pentru centrala de la Iernut, amânată din nou de Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2021

Romgaz a prelungit cu două săptămâni suspendarea notificării de reziliere a contractului încheiat cu Romelectro și Duro Felguera pentru dezvoltarea centralei de la Iernut, deoarece la nivelul conducerii companiei Duro Felguera au intervenit modificări și s-a solicitat reluarea negocierilor pentru identificarea de soluții privind finalizarea obiectivului de investiții cât mai repede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui raport curent remis vineri de Romgaz Bursei de Valori București, producătorul național de gaze informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în data de 6 mai 2021, a prelungit până la data de 20 mai 2021 suspendarea notificării de reziliere a contractului de lucrări ce are ca obiect dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

"Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată ca urmare a scrisorii Duro Felguera SA, înregistrată la SNGN Romgaz SA sub nr. 14476/6.05.2021, prin care se comunică faptul că au intervenit modificări la nivelul conducerii Duro Felguera SA și a solicitării unei noi întrevederi pentru reluarea negocierilor, în vederea identificării, evaluării și implementării unei soluții care să asigure finalizarea și punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, în termen cât mai scurt posibil", se menționează în document.

Pe data de 9 aprilie, compania Romgaz a anunțat suspendarea timp de 14 zile a procesului de reziliere a contractului pentru Centrala termoelectrică de la Iernut, iar în această perioadă executantul urma să prezinte o propunere concretă de finalizare și punere în funcțiune a obiectivului de investiții, iar Romgaz să analizeze propunerea și să formuleze un răspuns.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Pe 13 aprilie, directorul general al Romgaz, Aristotel Jude, declara într-o conferință de presă că Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile asocierii Romelectro-Duro Felguera pentru finalizarea centralei, în caz contrar producătorul de gaze fiind pregătit să realizeze pe cont propriu acest proiect, pentru a nu pierde finanțarea din Planul Național de Investiții (PNI).

Acesta a subliniat că Romgaz dorește finalizarea centralei până la sfârșitul acestui an.

"Suspendarea cu 14 zile a rezilierii este parte a strategiei de dezvoltare a acestui proiect, întrucât dorim ca această centrală să fie realizată în cel mai scurt timp posibil. Vom lăsa să curgă aceste 14 zile, vom primi o ultimă ofertă în ceea ce privește modul de finalizare a acestei centrale din partea asocierii, pentru că termenul de realizare era 26 decembrie 2020, prelungit din decembrie 2019. Romgaz a luat decizia să nu prelungească acest termen final de execuție a centralei", a continuat oficialul Romgaz.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
centrala de la iernut