Romgaz dă vina pe OMV Petrom pentru scumpirea gazelor

Romgaz dă vina pe OMV Petrom pentru scumpirea gazelor
scris 6 nov 2018

Creșterea prețului la gaze din ultima perioadă a fost cauzată de faptul că OMV Petrom și-a redus producția, astfel că trebuie să importăm mai mult gaz din Rusia, care este mai scump, a declarat, marți, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, la o conferință pe tema noii strategii energetice.

"În condițiile în care ceilalți operatori reduc producția, Romgaz a crescut producția cu 7% în primele trei trimestre și a livrat doar pe piața internă, deci și-a făcut din plin datoria și încearcă să extragă cât mai mult, să livreze cât mai mult, dar lipsa gazului din alte surse a provocat importuri, care vin la prețuri mult mai mari, automat au crescut și prețurile (finale - n. r.), deci nu pot fi controlate nici măcar de cei care livrează consumatorilor. Anumiți jucători își reduc producția, ceea ce noi nu am făcut, ci, cum v-am spus, am mărit-o. Noi încercăm cât posibil să ținem prețul jos", a susținut șeful Romgaz, potrivit Agerpres.

Simona Halep - în Top și la banii încasați în acest an CITEȘTE ȘI Simona Halep - în Top și la banii încasați în acest an

Volintiru nu a pronunțat numele OMV Petrom, însă, pe piața autohtonă, OMV Petrom și Romgaz produc aproape întreaga cantitate de gaze.

Potrivit raportului pentru al treilea trimestru al OMV Petrom, producția de gaze naturale a companiei în România a scăzut cu 6%, din cauza declinului natural la principalele zăcăminte.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
romgaz