Unul din principalii contractori ai centralei nucleare Cernavodă a ieșit din insolvență

Unul din principalii contractori ai centralei nucleare Cernavodă a ieșit din insolvență
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Elcomex IEA SA, unul dintre principalii contractori ai centralei nucleare de la Cernavodă, pentru care prestează în special servicii de mentenanță și construcții, a ieșit din insolvență, după circa 6 ani și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania face parte din grupul omonim controlat de Ion și Camelia Grecu.

Producător auto gigant va înlocui o treime dintre angajați cu roboți și AI CITEȘTE ȘI Producător auto gigant va înlocui o treime dintre angajați cu roboți și AI

″Înființată în anul 1994, Elcomex IEA SA Cernavodă este liderul serviciilor de mentenanță și a soluțiilor pentru centralele nucleare din România, fiind unul din principalii furnizori de servicii pentru centrala nuclearelectrică de la Cernavodă. În anul 2017, Elcomex IEA SA a fost nevoită să deschidă procedura de insolvență, cu scopul reorganizării judiciare, în urma unor dificultăți legate de anumite investiții la nivelul grupului Elcomex, (…) care au ajuns să contamineze inclusiv societatea din Cernavodă″, a transmis administratorul judiciar PwC România.

Intrarea în insolvență a Elcomex IEA SA în 2017 a surprins la acel moment, după cum a relatat atunci Profit.ro.

Codul fiscal: o ambiguitate legislativă riscă să impoziteze pensiile private cu cotele de 15% sau 20% introduse pentru pensiile speciale CITEȘTE ȘI Codul fiscal: o ambiguitate legislativă riscă să impoziteze pensiile private cu cotele de 15% sau 20% introduse pentru pensiile speciale

Pe parcursul celor 4 ani aferenți implementării planului de reorganizare, Elcomex IEA SA a plătit creanțe în valoare totală de circa 21,5 milioane lei, reprezentând 17,11% din totalul masei credale, de 125,6 milioane lei. Creanțele salariale, bugetare și cele garantate (inclusiv bancare) au fost achitate integral, în conformitate cu prevederile legale.

Pe lângă contractele de construcții și mentenanță pentru Nuclearelectrica, Elcomex IEA a mai prestat sau prestează lucrări de instalații electrice pentru Transelectrica, ELCEN, Rompetrol, RADET, E.ON sau Metrorex, precum și instalări de parcuri eoliene și fotovoltaice. Compania a avut în 2022 un efectiv mediu de 184 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
elcomex iea sa
grupul elcomex
centrala nucleară cernavodă
elcomex insolvență