VIDEO Sute de mineri din Valea Jiului protestează la Mina Lupeni

VIDEO Sute de mineri din Valea Jiului protestează la Mina Lupeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2021

Termocentrala Mintia și-a oprit activitatea din cauza lipsei de cărbune, în timp ce minerii din Valea Jiului protestează în curtea Minei Lupeni unde își cer drepturile salariale restante și îi susțin pe ortacii care s-au blocat în subteran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Complexul Energetic Hunedoara și-a oprit atât producția de cărbune cât și pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită. Guvernul trebuie să vină mâine cu soluții sau să plece acasă”, a transmis Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Pierdere record pentru Renault Group, proprietarul Dacia, cel mai slab rezultat din istorie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Pierdere record pentru Renault Group, proprietarul Dacia, cel mai slab rezultat din istorie

Și Complexul Energetic Hunedoara, sucursala Electrocentrale Deva - Termocentrala Mintia, a transmis un comunicat de presă, vineri, în care anunță oprirea furnizării agentului termic.

”Conducerea Complexului Energetic Hunedoara anunță că din cauza disfuncționalităților apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de astăzi 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum și a încălzirii în municipiul Deva, urmând ca activitatea Termocentralei Mintia să fie reluată în momentul reînceperii activității de extracție a cărbunelui în Valea Jiului. Ne cerem scuze locuitorilor orașului Deva pentru disconfortul creat”, transmite CEH.

Sute de mineri din Valea Jiului s-au adunat în curtea Minei Lupeni unde aproximativ o sută de mineri sunt blocați în subteran. Ortacii de la alte mine din zonă au venit să îi susțină pe cei din subteran.

Vineri, o delegație formată din liderii Sindicatului Muntele din Valea Jiului se întâlnește cu ministrul Energiei, Virgil Popescu pentru a-i prezenta situația cu care se confruntă minerii.

Sindicaliștii vor prezenta ministrului o listă de revendicari în care minerii cer demisia conducerii CEH, achitarea salariilor în două tranșe  în zilele de 15 și 30 ale lunii, achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni și a transportului la și de la locul de muncă restant de 11 luni. De asemenea ortacii solicită prezența ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
termocentrala mintia
mineri