Dezastrele naturale din 2020 au generat pierderi de 268 de miliarde de dolari în întreaga lume

Dezastrele naturale din 2020 au generat pierderi de 268 de miliarde de dolari în întreaga lume
scris 26 ian 2021

Cele 416 de catastrofe naturale înregistrate în întreaga lume în anul 2020 au generat pierderi economice în valoare de 268 de miliarde de dolari, reprezentând o creștere cu 8% față de media pierderilor anuale din acest secol, relatează EFE.

Din această sumă, 97 de miliarde de dolari au fost acoperite de contractele de asigurări încheiate atât de sectorul privat, cât și de cel public, potrivit unui raport al companiei AON, lider mondial în brokerajul de asigurări, scrie Agerpres.

Plan - Vânzarea ori închirierea unei locuințe sau obținerea unui certificat fiscal, condiționată de existența unei polițe de asigurare PAD CITEȘTE ȘI Plan - Vânzarea ori închirierea unei locuințe sau obținerea unui certificat fiscal, condiționată de existența unei polițe de asigurare PAD

Acest lucru presupune că "breșa de protecție", reprezentând procentul pierderilor economic neasigurate, a fost de 64% în 2020, relevând "importanța" încheierii pe viitor de contracte pentru a garanta acoperirea cu mai multă eficiență a pierderilor.

În timpul anului 2020, peste 8.000 de persoane și-au pierdut viața în urma catastrofelor naturale.

Uraganele au fost fenomenele meteo cele mai costisitoare, cu pagube economice directe care s-a cifrat la aproximativ 78 miliarde de dolari.

Pe locul următor, foarte îndeaproape s-au situat inundațiile, cu un cost de 76 de miliarde de dolari, urmate de furtunile severe, care au provocat pagube de circa 63 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
dezastre naturale
costuri