BCE menține nemodificate dobânzile dar promite un sprijin mai îndelungat pentru economia zonei euro

BCE menține nemodificate dobânzile dar promite un sprijin mai îndelungat pentru economia zonei euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2021

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar și-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni și-a stabilit ținta de inflație la 2% pe termen mediu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare și ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală și la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% și, respectiv minus 0,50%, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

"Consiliul guvernatorilor anticipează menținerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va vedea că inflația se apropie de 2% cu mult înainte de finalul orizontului său de proiecție și durabil pentru restul orizontului de proiecție", se arată într-un comunicat de presă al BCE. De asemenea, instituția subliniază că va consideră că progresele în creșterea inflației de bază vor fi suficient de avansate pentru a fi consistente cu o inflație care se stabilizează la două procente pe termen mediu. "Aceasta ar putea însemna de asemenea o perioadă tranzitorie în care inflația va fi moderat peste țintă", a subliniat BCE.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Atenția analiștilor se îndreaptă spre conferința de presă a președintelui BCE, Christine Lagarde, programată să înceapă la ora 12:30 GMT, ocazie cu care șeful BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate.

De asemenea, investitorii vor urmări cu atenție declarațiile lui Christine Lagarde pentru posibile indicii cu privire la achizițiile de active ale BCE, după ce instituția a păstrat nemodificați parametrii programului de achiziționare în regim de urgență în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) și ai programului de achiziționare de active (APP). 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
zona euro