Credit Europe Bank anunță amânări la plata ratelor și suspendarea acțiunilor noi de executare silită

Credit Europe Bank anunță amânări la plata ratelor și suspendarea acțiunilor noi de executare silită
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 19 mar 2020

Credit Europe Bank va permite clienților cu credite ipotecare să amâne, la cerere, plata ratelor pentru creditele ipotecare, în contextul epidemiei de coronavirus. Banca nu va iniția nici noi proceduri de executare silită a clienților persoane fizice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Clienții persoane fizice care au în derulare credite ipotecare și sunt afectați direct de epidemia de COVID-19 cu privire la plata ratelor trebuie să facă o cerere la bancă pentru a primi o soluție de la caz la caz. Clienții sunt informați de bancă de pașii și documentația necesară pentru fiecare solicitare primită.

Ministerul Finanțelor, încă două licitații ratate. Dobânzile se mențin la niveluri foarte ridicate CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor, încă două licitații ratate. Dobânzile se mențin la niveluri foarte ridicate

Credit Europe Bank recomandă totodată clienților utilizarea canalelor online alternative (cum ar fi Internet Banking) pentru a evita deplasarea la unitățile CEB unde este permisul accesul a maximum trei clienți în același timp în contextul dat și apelarea serviciului de call center.

Măsuri pentru susținerea clienților au mai anunțat și CEC Bank, ING, Banca Românească, Raiffeisen, BCR, Banca Transilvania, BRD, Patria Bank și Garanti BBVA.

Cu toată că numărul băncilor care anunță măsuri de înlesnire la plată este în creștere, PSD vrea să forțeze prin lege suspendarea ratelor pentru persoane fizice și firme până la finele anului. Consiliul Patronatelor Bancare a transmis, la cererea Profit.ro, o reacție la acest proiect, arătând că măsurile de genul acesta, luate fără consultare, pot produce efecte contrare pentru clienți și economie.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe bank
coronavirus
covid 19
suspendare rate