BERD împrumută municipiul Arad cu 20 mil. euro pentru introducerea unui sistem de management al parcărilor

BERD împrumută municipiul Arad cu 20 mil. euro pentru introducerea unui sistem de management al parcărilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iul 2016

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda municipiului Arad un împrumut în valoare de 20 milioane de euro, fondurile fiind destinate îmbunătățirii serviciilor urbane, prin introducerea unui nou sistem de management al parcărilor în cadrul programului local de regenerare urbană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul BERD va fi acordat împreuna cu fonduri nerambursabile de cooperare tehnică prin programul-cadru de finanțare pentru Dezvoltarea Transportului Urban/ Regional în România (“SMART”), se arată într-un comunicat al BERD.

Municipalitatea din Arad a lansat, în urmă cu câțiva ani, programul complex “Regenerare Urbană“, cu investiții în infrastructura de parcări, accese, spații verzi, zone de recreere din toate cartierele, care include și  introducerea unui sistem modern de management integrat al parcărilor. O politică transparentă de stabilire a prețurilor va genera venituri pentru municipalitate, care la rândul sau, va putea implementa alte investiții necesare pentru oraș, potrivit comunicatului.

Dräexlmaier a atras o finanțare de 40 mil. euro de la BERD pentru susținerea investițiilor, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Dräexlmaier a atras o finanțare de 40 mil. euro de la BERD pentru susținerea investițiilor, inclusiv în România

Programul SMART a fost aprobat de BERD la finele anului 2015, ca o facilitate de 120 milioane euro pentru a sprijini autoritățile locale sau operatorii de transport ce caută finanțare pentru proiecte prioritare de infrastructură urbană. Obiectivul este de a îmbunătăți calitatea transportului local, un sector esential în procesul de tranziție a României spre o economie de piață eficientă.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din România. Până în prezent, banca a investit peste 7 miliarde euro în proiecte românești și a mobilizat din alte surse de finanțare mai mult de 14 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
arad
imprumut
parcari
sistem management
regenerare urbana