Bitcoin coboară la minimele ultimelor două luni

Bitcoin coboară la minimele ultimelor două luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mai 2023

Bitcoin se tranzacționează vineri la cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii martie, în condițiile în care volatilitatea ridicată, determinată de lichiditatea scăzută, continuă să afecteze piețele de criptomonede.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai cunoscută criptomonedă a atins un minim intraday de 26.170 dolari astăzi, cel mai redus nivel din 17 martie, după ce joi a coborât sub pragul de 27.000 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

În jurul orei 18:30, bitcoin era cotat la 26.352 dolari, cu 2,5% sub referința de joi.

Alumil la T1 – creștere de afaceri, declin al profitului CITEȘTE ȘI Alumil la T1 – creștere de afaceri, declin al profitului

Ether, a doua cea mai importantă monedă digitală în funcție de capitalizarea de piață, se deprecia cu 1,7%, la 1.765 dolari.

Industria criptoactivelor se confruntă cu o serie de probleme, printre care lichiditatea scăzută, o monitorizare din ce în ce mai atentă din partea autorităților de reglementare din SUA în urma prăbușirii FTX, precum și contextul macroeconomic îngrijorător, notează CNBC.

Probleme legate de lichiditate

Bitcoin s-a apreciat cu 60% în acest an, dar prețurile au rămas volatile, lichiditatea scăzută exacerbând mișcările în sus și în jos.

Clara Medalie, director de cercetare la Kaiko, spune că a existat o "reducere notabilă a adâncimii pieței" pentru bitcoin.

Adâncimea pieței se referă la capacitatea unei piețe de a absorbi ordine de cumpărare și vânzare relativ mari. Atunci când adâncimea pieței este scăzută, ordinele relativ mici pot face ca prețul unui activ să se miște semnificativ într-o direcție sau alta.

Iar situația lichidității ar putea să se înrăutățească, după ce Bloomberg a relatat că Jane Street și Jump Crypto, doi dintre cei mai mari formatori de piață din industrie, își vor restrânge operațiunile în SUA, în contextul în care autoritățile de reglementare din această țară continuă să ia măsuri drastice împotriva jucătorilor de profil.

"Deși nu este încă clar care este catalizatorul pentru scăderea bruscă de astăzi, volatilitatea este de așteptat, având în vedere starea actuală a lichidității, mai ales după ce Jane Street și Jump Crypto, doi mari formatori de piață, au dezvăluit că își reduc expunerea la cripto", a declarat Medalie.

Lichiditatea a reprezentat o mare problemă pentru piețele cripto de la închiderea Silvergate și Signature Bank - două platforme cheie pe care oamenii le foloseau pentru a cumpăra criptomonede.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
scadere bitcoin
preturi bitcoin
volatilitate piata cripto
faliment ftx
reglementari criptomonede