Bursele își revin după temerile cauzate de prăbușirea SVB. Creșteri puternice pe Wall Street

Bursele își revin după temerile cauzate de prăbușirea SVB. Creșteri puternice pe Wall Street
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2023

Principalii indici bursieri de la New York se apreciază puternic în tranzacțiile de marți, în ton cu bursele europene, susținuți de revenirea acțiunilor bancare și de datele privind inflația, care a încetinit în linie cu estimările analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rata anuală a inflației din SUA a încetinit la 6% în februarie, de la 6,4% în ianuarie, potrivit datelor anunțate de Departamentul american al Muncii. Prețurile de consum au avansat cu 0,4% în ritm lunar, față de o creștere de 0,5% în luna anterioară.

Traderii pariază acum pe o majorare cu 25 de puncte de bază a dobânzii de referință la ședința Fed de politică monetară de săptămâna viitoare, după ce, din cauza nervozității provocate de prăbușirea Silicon Valley Bank (SVB), crescuseră pariurile privind o eventuală pauză de la creșterea ratelor în martie și potențiale reduceri în vară, scrie MarketWatch.

Acțiunile Norofert se ajustează drastic. Compania poate oferi un dividend cu randament de numai 1% pentru că acoperă pierderi din erori contabile reportate din anii anteriori CITEȘTE ȘI Acțiunile Norofert se ajustează drastic. Compania poate oferi un dividend cu randament de numai 1% pentru că acoperă pierderi din erori contabile reportate din anii anteriori

Indicele de referință S&P 500 de la New York se aprecia cu 2% în jurul orei 17:17 (ora României), sprijinit de creșteri importante în sectorul bancar. Dow Jones consemna un avans de 1,5%, iar Nasdaq Composite se aprecia cu 2,3%.

Acțiunile First Republic Bank înregistrau un salt de 57%, recuperând aproape integral pierderile de luni, când s-au prăbușit cu 62% pe fondul temerilor de contagiune în urma colapsului SVB.

În sectorul tehnologiei, acțiunile Meta avansau cu 5,3%, după ce proprietarul Facebook a anunțat un nou val de concedieri, vizând aproximativ 10.000 de angajați, în cadrul procesului de restructurare.

Tabloul este unul verde și în Europa, indicele regional Stoxx Europe 600 înregistrând un avans de 1,5% la ora menționată. Referința FTSE 100 de la Londra se aprecia cu 1%, DAX de la Frankfurt cu 1,9%, iar indicele CAC 40 de la Paris cu aproape 2%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed
actiuni bancare
prabusire svb