Cea mai mare indemnizație plătită în România anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit 1,13 milioane lei

Cea mai mare indemnizație plătită în România anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit 1,13 milioane lei
scris 18 mai 2022

Cea mai mare indemnizație plătită în România anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit valoarea de 1,13 milioane lei. Totodată, în 2021, valoarea celor mai mari 5 indemnizații plătite în baza polițelor de asigurare de viață s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei.

Toate aceste cinci indemnizații au fost achitate ca urmare a deceselor persoanelor asigurate, produse fie ca urmare a unor accidente, fie a unor boli. Cea mai mare despăgubire a fost plătită în urma unui deces cauzat de o afecțiune cardiacă, polița respectivă fiind contractată pentru protecția financiară a familiei persoanei asigurate.

PROFIT NEWS TV Gabriela Florea, co-fondator H2B: Vrem să atragem o finanțare de 350.000-400.000 de euro și să ieșim în afara țării. Vizăm Ungaria, Germania și Marea Britanie CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Gabriela Florea, co-fondator H2B: Vrem să atragem o finanțare de 350.000-400.000 de euro și să ieșim în afara țării. Vizăm Ungaria, Germania și Marea Britanie

“Asigurările de viață reprezintă un instrument important de protecție în fața unor evenimente nedorite precum accidentele sau îmbolnăvirile, care pot duce și la deces. Cel mai important beneficiu al acestor polițe de asigurare este sprijinul financiar oferit persoanelor și familiilor afectate, astfel încât să poată depăși mai ușor momentele dificile“, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

Potrivit datelor publicate de către ASF- Autoritatea de Supraveghere Financiară, în 2021, românii au ales mai mult decât oricând în ultimii ani protecția financiară oferită de asigurările de viață. În acest sens, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creștere de 18% față de 2020. În același timp, și sumele plătite pentru indemnizațiile brute aferente asigurărilor de viață au crescut cu 31%, comparativ cu anul 2020 (excluzând maturități și răscumpărări parțiale și totale).

Cu toate că primele brute subscrise au înregistrat creșteri, ponderea activității de asigurări de viață în totalul sectorului de asigurări din România se află în continuare la un nivel scăzut, de circa 18%, ceea ce indică deficitul ridicat de protecție a populației din țara noastră. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare de viata
indemnizatie