Chimpex a semnat cu BCR un acord de finanțare în valoare de 27 milioane de euro

Chimpex a semnat cu BCR un acord de finanțare în valoare de 27 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2016

Chimpex a semnat cu Banca Comercială Română un acord de finanțare în valoare de 27 milioane de euro, care se va derula pe o perioadă de 10 ani, pentru construirea unui nou terminal de cereale, au anunțat, miercuri, reprezentanți ai BCR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facilitatea de credit acordată de catre Banca Comercială Română va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagră, să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.

Chimpex va utiliza finanțarea pentru construcția silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat în Molul IV din Portul Constanța, Dana 55 și va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grâu, orz, porumb, rapiță, floarea-soarelui, etc.). Terminalul va fi complet automatizat și va permite descărcarea simultană a cerealelor din tren, camioane și barje și încărcarea acestora în vase de tip Panamax de până la 63.000 tone. Alte facilități oferite de noua construcție sunt: aerisire și monitorizare constantă printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustări la încărcare și descărcare, sistem de operare ecologic, dust-free și transbordare directă de la mijlocul de transport la vas.

Marcu, MedLife: Banii dați gratuit pentru deschiderea unei afaceri, ca în programul SRL-D, nu funcționează CITEȘTE ȘI Marcu, MedLife: Banii dați gratuit pentru deschiderea unei afaceri, ca în programul SRL-D, nu funcționează

Tranzacția a fost asistată de casele de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea băncii și de Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) din partea companiei.

Chimpex este unul dintre cei mai importanți operatori portuari din Constanța din 1971, fiind parte din grupul Ameropa. Este situat într-una dintre cele mai bune locații strategice din Portul Constanța cu acces facil pe cale rutieră, feroviară și maritimă.

Fondată în 1948, Ameropa este un trader internațional de cereale și îngrășăminte din Elveția, aflat în proprietate privată, care acoperă piețe tradiționale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia și Australia, la fel ca și piețe emergente din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4.700 de angajați pe glob și intermediază anual 10 milioane de tone de îngrășăminte și 10 milioane de tone de cereale.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR).

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
chimpex
bcr