Germania vrea adoptarea unor reforme pentru întărirea zonei euro

Germania vrea adoptarea unor reforme pentru întărirea zonei euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Statele membre ale zonei euro vor să adopte la summitul de săptămâna viitoare o serie de reforme pentru a face blocul comunitar mai rezistent, inclusiv prin extinderea atribuțiilor Mecanismului European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro - a afirmat miercuri ministrul de Finanțe, Olaf Scholz, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs văzut ca un răspuns la solicitările președintelui francez Emmanuel Macron de adâncire a integrării zonei euro, idei care nu sunt primite foarte bine în Germania, Scholz a afirmat că ESM ar trebui să poată împrumuta bani băncilor care se confruntă cu dificultăți financiare și să devină un Fond Monetar European (FME), scrie Agerpres.

EXCLUSIV OTP îl schimbă pe László Diósi cu Gyula Fatér la conducerea băncii din România, după mai bine de 11 ani de mandat. Diósi - surprins de vestea schimbării CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP îl schimbă pe László Diósi cu Gyula Fatér la conducerea băncii din România, după mai bine de 11 ani de mandat. Diósi - surprins de vestea schimbării

Acesta a adăugat că vrea să promoveze un buget al zonei euro ca parte a bugetului Uniunii Europene, pentru a ajuta investițiile, convergența economică, competitivitatea și stabilitatea regiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
germania