Petrolul scade, influențat de aprecierea dolarului

Petrolul scade, influențat de aprecierea dolarului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mai 2016

Cotațiile petrolului înregistrează scăderi de peste 2%, pe fondul aprecierii dolarului și al creșterii stocurilor de țiței în SUA, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 12:30, petrolul Brent cu livrare în iulie era în scădere cu 2,6%, la 47,7 dolari/baril, în timp ce referința americană West Texas Intermediate (WTI) era în coborâre cu 2,2%, la 47,2 dolari/baril.

Potrivit Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au crescut săptămâna trecută cu 1,3 milioane de barili, în pofida faptului că analiștii și investitorii estimau un declin.

Cotațiile petrolului au fost influențate negativ și de aprecierea dolarului, în urma afirmațiilor oficialilor Rezervei Federale (Fed) din SUA, care au sugerat că rata dobânzii ar putea fi majorată în iunie dacă economia va da în continuare semne de revenire și avansul lent din primul trimestru se va dovedi temporar.

Creșterea dobânzilor în SUA duce la aprecierea monedei americane, ceea ce se reflectă în reducerea cotațiilor aurului negru, exprimate în dolari. Pe de altă parte, dobânzile scăzute fac ca investitorii să se orienteze spre active mai riscante.

Economia SUA a avansat cu 0,5% în primul trimestru raportat la perioada similară din 2015, cel mai lent ritm de creștere din ultimii doi ani, în condițiile în care investițiile companiilor s-au redus abrupt, iar aprecierea dolarului a continuat să afecteze exporturile.

Analiștii anticipau, în general, înaintea publicării minutei de la ședința Fed de luna trecută, că următoarea majorare de dobânda va avea loc, probabil, în septembrie.

Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel față de dolar din februarie, susținută de comentariile lui Obama împotriva unui Brexit CITEȘTE ȘI Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel față de dolar din februarie, susținută de comentariile lui Obama împotriva unui Brexit

În decembrie, Fed a majorat dobânda de referință pentru prima dată după aproape 10 ani, cu 0,25 puncte procentuale, de la 0-0,25% la 0,25-0,5%, exprimându-și încrederea în economia americană.

 

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
brent
dolar
fed
dobanda