Acțiunile europene au urcat la maximul ultimelor două săptămâni

Acțiunile europene au urcat la maximul ultimelor două săptămâni
scris 27 iun 2022
Acțiunile europene au crescut luni până la maximul ultimelor două săptămâni, pe fondul temperării îngrijorărilor legate de evoluția inflației.
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 1,2%, până la 417,72 puncte, după ce vineri a crescut cu 2,6% - cea mai mare creștere zilnică din ultimele trei luni.
Europa se confruntă cu cel mai puternic val de vânzări de obligațiuni corporative din ultimele decenii CITEȘTE ȘI Europa se confruntă cu cel mai puternic val de vânzări de obligațiuni corporative din ultimele decenii

Indicele german DAX a urcat cu până la 1,7%, mai rapid celelalte burse majore.

Acțiunile companiilor din domeniul materiilor prime au câștigat teren în contextul în care restricțiile din Shanghai și Beijing sunt relaxate treptat.
 
Acțiunile Prosus au urcat cu 14%. Compania plănuiește să vândă gradual din participația sa de 134 de miliarde de dolari la gigantul chinez Tencent, proprietarul WeChat, pentru a finanța un program de răscumpărare de acțiuni.
 
Intesa Sanpaolo crește cu 2,4%. Banca italiană a primit undă verde din partea Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a răscumpăra acțiuni proprii în valoare de până la 3,4 miliarde de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
burse europene