Acțiunile europene cresc pentru a doua zi, la noi maxime record. Proprietarul British Airways și Wizz Air urcă cu 12%

Acțiunile europene cresc pentru a doua zi, la noi maxime record. Proprietarul British Airways și Wizz Air urcă cu 12%

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2022

Acțiunile europene cresc pentru a doua zi consecutiv, atingând noi maxime record intraday, în contextul unui val de optimism la început de an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu până la 1,08% față de închiderea de ieri, la maximul record de 495,46 puncte.

Bursa de la Paris crește cu circa 1,5%, iar cea de la Frankfurt cu aproximativ 1%, La Londra, avansul este de circa 1,7%.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Cele mai mari creșteri sunt înregistrate de acțiunile  International Consolidated Airlines (IAG), proprietarul British Airways, și Wizz Air, care urcă cu circa 12% fiecare. Acțiunile grupului german de turism TUI cresc și este cu circa 8%.

Acțiunile europene au început anul 2022 la un nou nivel record, în pofida îngrijorărilor legate de evoluția pandemiei. Ieri, în prima ședință de tranzacționare a anului, Stoxx 600 a crescut cu până la 0,8%, atingând un maxim record de 491,43 puncte. Recordul anterior fusese atins în luna noiembrie.

Anul trecut, incidele paneuropean a întregistrat o revenire spectaculoasă, crescând cu peste 22%. Față de minimele atinse în martie 2020, Stoxx 600 a urcat cu peste 80%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
iag
british airways
tui
wizz air