Bursele europene închid în creștere. Acțiunile celui mai mare constructor de aeronave au crescut cu 10% după rezultatele optimiste

Bursele europene închid în creștere. Acțiunile celui mai mare constructor de aeronave au crescut cu 10% după rezultatele optimiste
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 feb 2018

Acțiunile europene au crescut joi pentru a doua ședință consecutiv, marcând a treia ședință "verde" din această săptămână. Astfel, bursele europene au recuperat parțial din declinul abrupt de săptămâna trecută, fiind susținute de rezultatele financiare bune, în speciale cele ale constructorului de aeronave Airbus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu peste 0,5%. Bursa londoneză a urcat cu 0,3%, bursa de la Paris a crescut cu peste 1%, iar cea de la Frankfurt a consemnat un avans modest, de circa 0,1%.

"Pentru mine, evoluția este un semn clar că inflația nu este o amenințare atât de mare pe cât o vedeau oamenii în ultimele săptămâni", spune Lukas Daalder de la firma olandeză de management al activelor Robeco.

Afacerile UAMT Oradea au crescut cu aproape 27%, însă profitul abia s-a mișcat CITEȘTE ȘI Afacerile UAMT Oradea au crescut cu aproape 27%, însă profitul abia s-a mișcat

Stoxx Europe 600 este, însă, cu aproape 7% sub maximul ultimilor aproape 2 ani și jumătate, atins la finele lunii ianuarie.

Acțiunile Airbus au crescut cu peste 10%, pe fondul rezultatelor financiare foarte bune. Compania a raportat un profit de 1 miliard de euro în trimestrul patru al anului trecut de la o pierdere de  peste 800 de milioane de euro în urmă cu un an. Cel mai mare constructor aeronautic european a livrat, anul trecut, peste 700 de aeronove și estimează că va livra peste 800 de unități în acest an.

Acțiunile asigurătorului olandez Aegon au avansat cu peste 2%, în contexul în care profitul net s-a dublat, în ultimul trimestru din 2017, la aproape 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
sroxx 600
airbus
rezultate
aeronave
avioane
aegon