Credit Suisse și acțiunile din sectorul auto au ținut bursele europene în teritoriu negativ pentru a patra zi

Credit Suisse și acțiunile din sectorul auto au ținut bursele europene în teritoriu negativ pentru a patra zi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 feb 2016

Principalele burse europene au încheiat ședința de joi în teritoriu negativ, consemnând a patra zi consecutivă de scăderi, trase în jos de acțiunile băncii elvețiene Credit Suisse și de sectorul auto, scrie MarketWatch. Titlurile Credit Suisse s-au prăbușit cu 11%, după ce banca a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din ultimii șapte ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,2%, după ce pe parcursul ședinței a urcat cu până la 1,1%, pe fondul aprecierii acțiunilor din sectoarele energetic și minier. Companiile energetice au beneficiat de pe urma deprecierii dolarului american în fața unui coș format din principalele șase valute ale lumii.

Titlurile companiei norvegiene Statoil au avansat cu 9,1%, iar cele ale Royal Dutch Shell cu 6,1%, în pofida rezultatelor financiare sub estimările pieței. În sectorul minier, acțiunile Anglo American au crescut cu aproape 20%, iar Glencore a urcat cu 16%.

BERD a mai cumpărat acțiuni BVB de 50.000 de euro CITEȘTE ȘI BERD a mai cumpărat acțiuni BVB de 50.000 de euro

Prețul petrolului s-a menținut joi peste pragul de 35 dolari/baril pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care deprecierea dolarului a atenuat îngrijorările investitorilor referitoare la creșterea stocurilor de petrol din SUA.

De cealaltă parte, investitorii au reacționat negativ după publicarea rezultatelor financiare ale Credit Suisse. Banca elvețiană a raportat o pierdere de 5,8 miliarde de franci (5,2 miliarde euro) pentru ultimul trimestru al anului trecut, din cauza deprecierii mai multor active și a chetuielilor în urcare. În perioada similară din 2014, banca a înregistrat un profit de 691 milioane de franci.

Acțiunile Credit Suisse au coborât cu până la 12,3% pe parcursul ședinței, cel mai abrupt declin din decembrie 2008. Cotațiile și-au mai revenit spre seară, astfel că la închidere erau în scădere cu 10,9% față de referință.

În sectorul auto, titlurile Daimler au coborât cu 3,2%, deși grupul german a raportat un profit net record pentru anul 2015. Motivul scăderii a fost dat de declarațiile directorului general, Dieter Zetsche, care a estimat o creștere modestă a veniturilor din acest an.

Acțiunile BMW s-au depreciat cu 1%, iar titlurile Peugeot cu 2,3%.   

Pe bursa de la New York, principalii indici înregistrau creșteri ușoare, de până la 0,3%, la închiderea burselor europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
actiuni
evolutii
credit suisse
daimler