DN AGRAR - punctaj maxim VEKTOR by ARIR. Peter de Boer, membru in Consiliu de Administratie DN Agrar: Planurile noastre de viitor includ un transfer către Piața Principală. Avem o strategie pentru dublarea afacerii până în 2027

DN AGRAR - punctaj maxim VEKTOR by ARIR. Peter de Boer, membru in Consiliu de Administratie DN Agrar: Planurile noastre de viitor includ un transfer către Piața Principală. Avem o strategie pentru dublarea afacerii până în 2027
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 29 ian 2024

DN AGRAR Group, fermă zootehnică românească, controlată de familia olandeză de Boer, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, a obținut punctaj maxim în 2023, în urma evaluării realizate de ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), prin proiectul VEKTOR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEKTOR este un indicator care evaluează comunicarea cu investitorii pentru companiile listate la Bursa de Valori București.

“Mulțumim și felicitări pentru continuarea proiectului VEKTOR, care servește drept motivație pentru întreaga piață de a se îmbunătăți în ceea ce privește comunicarea cu investitorii.

La DN AGRAR, înțelegem semnificația relației noastre cu investitorii și, de când ne-am listat acum aproape 2 ani, ne-am angajat să adoptăm cele mai bune practici în comunicarea cu investitorii, practici la nivelul companiilor din Piața Principală. Recunoaștem că încrederea și sprijinul investitorilor sunt fundamentale pentru succesul și creșterea noastră.

Sunt onorat să reprezint astăzi întreaga echipă DN AGRAR și este o mare plăcere pentru mine să mă aflu aici în fața dumneavoastră pentru a împărtăși câteva dintre momentele importante și realizările din călătoria noastră”, spune, Peter de Boer, Peter de Boer, membru in Consiliu de Administratie DN Agrar.

În ultimii 16 ani, compania a fost fost o prezență importantă pe piața românească.

Astăzi, Grupul DN AGRAR include 15 companii, cu un focus principal pe producția de lapte de vacă - fermele Cut, LactoAgrar și Apold, creșterea bovinelor pentru lactate - ferma Prodlact, și producția agricolă vegetală.

Grupul DN AGRAR are peste 300 de angajați, peste 7.000 de hectare de teren deținut și arendat, și aproximativ 14.000 de capete de bovine, vaci de lapte și tineret bovin, cu o producție de aproape 55 de milioane de litri de lapte anual.

“Pentru 2023, ne așteptăm la o cifră de afaceri aproape de 150 de milioane de lei, triplu față de 2021. Punctul în care am ajuns ne încurajează să creștem și mai mult. Avem o strategie pentru dublarea afacerii noastre până în 2027, susținută de eficiența operațională și dezvoltarea unei noi ferme, prin Proiectul Straja”, spune Peter de Boer.

DN AGRAR Group este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București de la începutul anului 2022. Compania a mai fost premiată în 2023 tot de către ARIR, fiind desemnată „Cea mai bună companie în IR” de pe piața AeRO.

“În ceea ce privește activitatea din piața de capital, în doar câteva zile, pe 2 februarie, vom marca a doua noastră aniversare, de când am fost listați în piața AeRO. Acțiunile noastre au fost incluse în indicele BET AeRO începând cu 19 septembrie 2022. În ultimul an, am reușit să fim a doua cea mai mare companie tranzacționată pe piața AeRO în ceea ce privește valoarea totală. Valoarea tranzacționată cu acțiunile noastre aproape s-a dublat în 2023 față de 2022, depășind 25 de milioane de lei”, precizează acesta.

Iar în ceea ce privește performanța prețului acțiunilor DN AGRAR, adaugă el, 2023 a fost remarcabil, cu o creștere de 74% a prețului acțiunilor (a șaptea companie din BETAeRO în ceea ce privește creșterea prețului acțiunilor). Numărul de tranzacții a atins un număr impresionant de 7.812.

“Această performanță este o reflectare a răspunsului pozitiv al pieței la inițiativele noastre strategice, realizările operaționale și rezultatele financiare solide. De asemenea, am susținut și lichiditatea prin contractarea serviciilor de Market Maker de la BRK Financial Group. În 2023, am observat de asemenea o creștere remarcabilă în comunitatea noastră de investitori, cu un număr de investitori aproape dublat.

În prezent, avem peste 1.700 de acționari. Suntem încântați să observăm o lichiditate mai mare și o activitate de tranzacționare crescută pentru acțiunile DN AGRAR și apreciem parteneriatele formate cu noii noștri acționari. Brokerii au început, de asemenea, să ne urmărească îndeaproape și au inițiat acoperirea acțiunii DN”, completează Peter de Boer.

Primul eveniment Ziua Investitorilor, organizat în Alba luna iunie 2023, a adunat peste 60 de investitori instituționali și individuali, fiind o oportunitate pentru ei să vadă vadă activitatea din fermele DN AGRAR și să interacționeze cu echipa, mai spune Peter de Boer.

De asemenea, compania și-a continuat angajamentul pentru o comunicare eficientă și transparentă cu piața și în 2023, lansând un nou website, care își propune să faciliteze o comunicare proactivă și transparentă cu investitorii, oferind acces ușor la informații și utilizând diverse unelte pentru a explica în detaliu activitățile sale și strategiile de investiții.

DN AGRAR Group plănuiește și listarea pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

“Privind înainte, planurile noastre de viitor includ un transfer către Piața Principală, în funcție de condițiile de piață.

Această mișcare ne va permite să accesăm investitori instituționali și să deschidem calea pentru o extindere ulterioară, oferind investitorilor expunere la agricultură executată într-o manieră profesională și sustenabilă.

Lucrăm activ pentru a îndeplini toate cerințele necesare pentru acest pas strategic.În ceea ce privește așteptările pe termen mediu, rămânem optimiști în legătură cu traiectoria acțiunilor DN AGRAR”, afirmă Peter de Boer.

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar group
peter de boer
vektor 2023
arir