Pierdere trimestrială de 43,8 miliarde dolari pentru Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett

Pierdere trimestrială de 43,8 miliarde dolari pentru Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2022

Scăderea prețurilor acțiunilor din SUA a afectat puternic Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett, care a înregistrat o pierdere de 43,8 miliarde de dolari în trimestrul doi. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berkshire a generat totuși profit operațional de aproape 9,3 miliarde de dolari, deoarece câștigurile din reasigurare și ale operatorului feroviar BNSF au compensat noile pierderi ale asigurătorului auto Geico, la care lipsa pieselor și prețurile mai mari ale vehiculelor uzate au stimulat daunele de accidente.

Erdogan s-a înțeles cu Putin ca Turcia să plătească gazele rusești în ruble CITEȘTE ȘI Erdogan s-a înțeles cu Putin ca Turcia să plătească gazele rusești în ruble

Creșterea ratelor dobânzilor și a plăților de dividende au ajutat companiile de asigurări să genereze mai mulți bani din investiții, în timp ce întărirea dolarului american a sporit profitul din investițiile în datorii europene și japoneze.

În ciuda pierderii nete uriașe, ”rezultatele arată rezistența Berkshire”, a spus James Shanahan, analist la firma Edward Jones & Co, care evaluează acțiunile Berkshire cu rating ”neutru”.

”Afacerile au performanțe bune în pofidaa ratelor dobânzilor mai mari, a presiunilor inflaționiste și a preocupărilor geopolitice. Acest lucru își dă încredere în companie dacă va exista o recesiune”, a spus el.

Elon Musk relansează posibilitatea de a cumpăra Twitter, dar cu o condiție CITEȘTE ȘI Elon Musk relansează posibilitatea de a cumpăra Twitter, dar cu o condiție

Berkshire și-a încetinit, de asemenea, achizițiile de acțiuni, inclusiv ale sale, deși mai avea 105,4 miliarde de dolari în numerar pe care îi putea folosi în acest scop.

Investitorii urmăresc îndeaproape Berkshire datorită reputației lui Buffett și pentru că rezultatele obținute de zeci de unități operaționale ale conglomeratului din Omaha, Nebraska, reflectă adesea tendințele economice mai ample.

Aceste companii includ venituri constante, cum ar fi compania energetică omonimă, mai multe companii industriale și mărci de consum cunoscute, cum ar fi Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom și See's Candies.

”Berkshire este un microcosmos al economiei mai largi”, a spus Cathy Seifert, analist al CFRA Research, care acordă rating ”menține” pentru acțiunile Berkshire.

FOTO Colecția de bijuterii ”pierdută” a lui Elvis Presley, scoasă la licitație CITEȘTE ȘI FOTO Colecția de bijuterii ”pierdută” a lui Elvis Presley, scoasă la licitație

Rezultatele nete au fost afectate din cauza pierderilor de 53 de miliarde de dolari ale Berkshire din investiții și instrumente derivate, inclusiv scăderi de peste 21% în cazul a trei participații majore: Apple, Bank of America și American Express.

Regulile contabile cer ca Berkshire să raporteze pierderile cu rezultatele sale, chiar dacă nu cumpără și nu vinde nimic.

Buffett îi îndeamnă pe investitori să ignore fluctuațiile, iar Berkshire va câștiga bani dacă acțiunile cresc în timp.

În 2020, de exemplu, Berkshire a pierdut aproape 50 de miliarde de dolari în primul trimestru, pe măsură ce pandemia a început, dar a câștigat 42,5 miliarde de dolari pentru întregul an.

FOTO Accident grav în care a fost implicat un autocar românesc. Patru morți și nouă răniți, lângă Veliko Tarnovo, Bulgaria CITEȘTE ȘI FOTO Accident grav în care a fost implicat un autocar românesc. Patru morți și nouă răniți, lângă Veliko Tarnovo, Bulgaria

Profitul operațional de 9,28 miliarde de dolari, sau aproximativ 6.326 de dolari per acțiune de clasă A, a crescut cu 39% ,față de 6,69 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Acesta a inclus câștiguri valutare de 1,06 miliarde de dolari din datoria externă.

Veniturile au crescut cu 10% la 76,2 miliarde dolari.

Geico a suferit o pierdere de subscriere de 487 milioane dolari înainte de impozitare, a patra pierdere trimestrială consecutivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
buffet
berkshire hathaway
pierdere
miliard
trimestrial