Rompetrol Well Services distribuie dividende cu randament de peste 20% inclusiv din rezerve

Rompetrol Well Services distribuie dividende cu randament de peste 20% inclusiv din rezerve

Sursa foto: Kuki Ladron De Guevara / dreamstime.com

scris 27 apr 2021

Divizia de servicii petroliere a grupului Rompetrol distribuie aproape integral câștigul net obținut anul trecut, sub formă de dividende, dar și un dividend special de 0,1050 lei/acțiune.

Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț de la Rompetrol Well Services (PTR) a aprobat cu votul exprimat de acționari reprezentând 83,69% din capitalul social a aprobat pentru repartizarea sumei de 4,36 milioane lei sub formă de dividende, adică aproape întreg profitul net obținut în 2020, dar și o distribuție excepțională, de 29,21 milioane lei, din rezerve.

Societatea propune un dividend brut de 0,0156833 lei/acțiune și dividendul suplimentar de 0,1050 lei/acțiune, ambele cu dată a plății 8 iulie, iar valoarea agregată a acestora conferă acționarilor un randament net de 20,92% raportat la ultimul preț de piață, de 0,5480 lei/acțiune.

Bani cu elicopterele CITEȘTE ȘI Bani cu elicopterele

Anul trecut, compania a avut de asemenea o distribuție consistentă dintr-un câștig substanțial mai mare după solicitarea făcută de investitorii activiști de la KJK Capital. De asemenea, fondul de investiții din Finlanda are un punct de vedere forrmulat în repetate rânduri că emitentul ar trebui să retragă numerarul ținut în sistem „cash-pooling” la o firmă din grup și distribuirea către acționari. Majoritarii de la KazMunayGas au respins această variantă, dar au revenit cu o politică de dividend care prevede distribuirea a câte o treime din rezervele de cash disponibile. Consecventă acestui plan, societatea a alocat dividendul suplimentar.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
bvb
bursa
kasmunaygas
petrol
kjk
dividende