Rușii cer firmelor de criptomonede din Emiratele Arabe Unite lichidarea unor dețineri de miliarde de dolari

Rușii cer firmelor de criptomonede din Emiratele Arabe Unite lichidarea unor dețineri de miliarde de dolari
scris 12 mar 2022

Firmele din domeniul criptomonedelor din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt asaltate de cereri pentru lichidarea unor dețineri de monede virtuale de ordinul miliardelor de dolari din partea rușilor, care caută un refugiu sigur pentru averea lor, au declarat directori de companii și surse financiare. 

Unii clienți folosesc criptomonede pentru a investi în imobiliare în Emiratele Arabe Unite, în timp ce alții doresc să folosească firme de acolo pentru a-și transforma banii virtuali în valută și a-i ascunde în altă parte, au spus sursele, potrivit News.ro.

Indicele Bet câștigă peste 1 procent și revine peste reperul de 12.000 de puncte. Salt de 10% pentru acțiunile MedLife CITEȘTE ȘI Indicele Bet câștigă peste 1 procent și revine peste reperul de 12.000 de puncte. Salt de 10% pentru acțiunile MedLife

O firmă cripto a primit o mulțime de solicitări în ultimele 10 zile, de la brokerii elvețieni care au cerut să lichideze dețineri de bitcoin de miliarde de dolari, deoarece clienții lor se tem că Elveția le va îngheța activele, a spus un director, adăugând că niciuna dintre cereri nu a fost pentru mai puțin de 2 miliarde de dolari.

”Am avut vreo cinci sau șase în ultimele două săptămâni. Niciuna dintre cerei nu s-a concretizat încă – s-au răzgândit în ultimul moment, ceea ce nu este rar – dar nu am avut niciodată atât de mult interes”, a spus directorul, adăugând că firma sa primește în mod normal o solicitare pentru o tranzacție mare o dată pe lună.

”Avem un tip – nu știu cine este, dar a venit printr-un broker – și a spus ”vrem să vindem 125.000 de bitcoin”. Și eu zic: Ce? Sunt 6 miliarde de dolari, băieți. Și ei spun, ”da, îi vom trimite unei companii din Australia”, a spus directorul.

ULTIMA ORĂ UE anunță al 4-lea val de sancțiuni împotriva Rusiei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UE anunță al 4-lea val de sancțiuni împotriva Rusiei

Dubai, centrul financiar și de afaceri al Golfului și un centru cripto în creștere, a fost mult timp un magnet pentru ultrabogații lumii, iar refuzul Emiratelor Arabe Unite de a susține vreo parte între aliații occidentali și Moscova le-a semnalat rușilor că banii lor sunt în siguranță acolo.

Un broker imobiliar, a cărui companie a încheiat un parteneriat cu un serviciu de criptomonede pentru a ajuta oamenii să cumpere proprietăți, a declarat: ”Am văzut o mulțime de ruși și chiar belaruși venind în Dubai și aducând tot ce pot aduce, chiar și în cripto”.

O sursă financiară din Emiratele Arabe Unite a confirmat că rușii cumpără proprietăți în Dubai, folosind criptomonede ca o modalitate de a-și scoate banii din alte jurisdicții și în statul Golfului.

ULTIMA ORĂ Orange cere o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale Telekom România, după ce a intrat în conturi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Orange cere o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale Telekom România, după ce a intrat în conturi

Platformele de criptomonede au spus, deși oferă puține detalii, că blochează conturile rușilor sancționați de Occident din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova, pe care Rusia o numește ”operațiune specială”.

Platforme majore, cum ar fi Coinbase și Binance, spun că iau măsuri pentru a se asigura că criptomonedele nu sunt folosite ca vehicul pentru a se sustrage sancțiunilor și că colaborează cu forțele de ordine în această problemă.

Totuși, deoarece criptomonedele oferă utilizatorilor un grad ridicat de anonimat, țări europene precum Germania și Estonia au cerut săptămâna aceasta o supraveghere mai strictă pentru a înlătura orice lacune care ar putea permite evitarea sancțiunilor.

Trei diplomați occidentali s-au declarat din ce în ce mai alarmați de numărul de ruși care, în ultimele săptămâni, au căutat un refugiu în Emiratele Arabe Unite pentru averea lor, inclusiv în proprietăți imobiliare, și se tem că unii ar putea acționa în numele celor sancționați.

Doi dintre diplomați au spus că sunt sceptici că Emiratele Arabe Unite vor reprima bogăția Rusiei în statul din Golf, despre care au spus că a avut loc în principal în Dubai, invocând poziția neutră a țării în conflict.

Un al treilea a spus că speră că EAU, care este și un centru de tranzacționare pentru aur, au înțeles implicațiile pentru reputația sa și va lua măsuri.

Rusia interzice exporturile de zahăr, cereale și lemn într-o serie de țări CITEȘTE ȘI Rusia interzice exporturile de zahăr, cereale și lemn într-o serie de țări

Emiratele Arabe Unite au fost incluse pe ”o listă gri” în această lună pentru o monitorizare sporită de către organul de supraveghere a criminalității financiare și a spălării banilor, Grupul de acțiune financiară (FATF).

FATF a citat riscuri în anumite industrii, inclusiv agenții imobiliari și dealerii de metale prețioase.

Dubai a adoptat o lege a activelor virtuale săptămâna aceasta și a stabilit un organism de reglementare.

Autoritatea de reglementare din Emiratele Arabe Unite a declarat că este aproape de a emite reglementări și s-a consultat cu privire la riscurile de spălare a banilor din sector.

Biroul de presă al guvernului din Dubai și banca centrală din Emiratele Arabe Unite nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că nu are alte comentarii în afara declarațiilor anterioare conform cărora guvernul are un ”angajament puternic” de a lucra cu FATF în domenii de îmbunătățire a regimului său de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului.

Unii experți spun că transparența relativă a tranzacțiilor cu criptomonede, care sunt înregistrate în registrul blockchain care stă la baza bitcoin și a altor monede virtuale, face dificilă evaziunea pe scară largă a sancțiunilor.

Grindeanu, după anularea licitației pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva: Nu am putut să intervin, conform legii. Cel care s-a calificat a venit cu o ofertă aproape dublă față de suma oferită inițial, asta era neconformitatea CITEȘTE ȘI Grindeanu, după anularea licitației pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva: Nu am putut să intervin, conform legii. Cel care s-a calificat a venit cu o ofertă aproape dublă față de suma oferită inițial, asta era neconformitatea

Trezoreria S.U.A. a declarat luni că încălcarea sancțiunilor prin utilizarea cripto ”nu este neapărat posibilă” și a cerut vigilență companiilor din industrie.

Două surse familiare cu chestiunea au spus că firmele din Emiratele Arabe Unite au avut preocupări legate de reputație în ceea ce privește afacerile cu rușii, dar au considerat că abținerea statului la Consiliul de Securitate al ONU, atunci când Rusia a respins o rezoluție prin care condamna invadarea Ucrainei, este un semnal că nu ar trebui să impună restricții rușilor. .

Emiratele Arabe Unite, care și-au adâncit legăturile cu Rusia de-a lungul anilor, nu au egalat sancțiunile impuse de națiunile occidentale, iar banca centrală nu a emis nicio recomandare cu privire la măsuri.

Dubai, o destinație turistică atractivă, este de mult timp popular în rândul rușilor, care s-au numărat printre primii vizitatori și cumpărători de proprietăți imobiliare chiar înainte de război, iar sancțiunile care au urmat au aruncat economia Rusiei în tumult.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
rusi
lichidare
depozit
emiratele arabe
miliarde