Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, va fi vândut unei bănci

Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, va fi vândut unei bănci
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2022

Proiectul de monedă digitală al Facebook, Diem, va fi vândut băncii californiene Silvergate Capital Corp, pentru aproximativ 200 milioane dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Infrastructura blockchain și cripto a Asociației Diem, condusă de Facebook, va fi transferată băncii, conform WSJ.

Mișcarea este văzută ca o modalitate prin care compania poate restitui din fonduri investitorilor săi. Potrivit surselor, Meta controlează aproximativ o treime din asociație. Cele două treimi rămase sunt deținute de un parteneriat de membri ai asociației.

Criticată încă înainte de lansare, moneda virtuală a Facebook a primit la finele anului 2020 un nou nume: în loc de Libra, aceasta a fost lansată drept Diem.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Schimbarea de nume a vrut să sugereze o oarecare independență de Facebook și să arate că, în spatele monedei stă o asociație de mai multe firme, nu doar Facebook.

Fosta Libra a trecut prin schimbări majore încă înainte de a fi lansată. Inițial trebuia să fie un stablecoin care să se bazeze pe mai multe monede naționale, care să-i confere mai multă stabilitate.

În urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuală să aibă la bază doar dolarul american, de aici și numele Diem Dollar.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
criptomoneda
libra
diem