Rezervele valutare administrate de BNR au crescut

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2019

Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 30 aprilie, de 33,69 miliarde euro, cu 1,66 miliarde euro mai mari față de cele înregistrate în 31 martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În martie, rezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 461 milioane euro, la 32,03 miliarde euro, arată news.ro.

În aprilie, au fost intrări de 3,522 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor Publice în valoare nominală de 3 miliarde euro) și altele.

Totodată, au existat ieșiri de 1,862 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

FOTO Strategie: ING inaugurează un nou concept de office CITEȘTE ȘI FOTO Strategie: ING inaugurează un nou concept de office

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,82 miliarde euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie au fost de 37,51 miliarde euro, față de 35,865 miliarde euro la 31 martie.

Plățile scadente în luna mai 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 1,186 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve