UniCredit poartă discuții exclusive cu Amundi pentru vânzarea managerului de active Pioneer, prezent și în România

UniCredit poartă discuții exclusive cu Amundi pentru vânzarea managerului de active Pioneer, prezent și în România
scris 5 dec 2016

Grupul bancar italian UniCredit a intrat în negocieri exclusive cu administratorul francez de active Amundi, numărul unu european, pentru vânzarea diviziei de administrare a activelor Pioneer Investments, prezentă și în România, au anunțat luni cele două părți.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Amundi a oferit peste 3,5 miliarde de euro pentru Pioneer în cadrul negocierilor preliminare, depășind ofertele înaintate de un consorțiu condus de compania poștală Poste Italiane și de compania americană de servicii financiare Ameriprise Financial.

Cea mai mare bancă din Italia în funcție de active analizează vânzarea mai multor active pentru a-și crește capitalizarea, o strategie în acest sens urmând să fie anunțată pe 13 decembrie. Surse din piață susțin că planul prevede și vânzarea de acțiuni proprii în valoare de până la 13 miliarde de euro.

Fondurile Pioneer Investments au atras anul trecut 15,2 miliarde euro CITEȘTE ȘI Fondurile Pioneer Investments au atras anul trecut 15,2 miliarde euro

La finele lunii septembrie, rata capitalului de bază a grupului (CET1) se situa la 10,82%, în creștere de la 10,33%, în luna iunie.

Fondată în 1928, Pioneer Investments administrează active în valoare de peste 225 miliarde de euro. Compania este prezentă în 28 de țări și are peste 2.000 de angajați. Conform datelor publicate de agenția de rating pentru industria de profil Morningstar, compania se situază pe locul 4 la nivel mondial pe segmentul fondurilor de tip "multi asset" și pe locul 9 pe segmentul fondurilor alternative.

În România, managerul de active este prezent prin intermediul Pioneer Asset Management S.A.I. SA. Anul trecut, subsidiara românească a raportat o afaceri de aproape 5,1 milioane de lei, în urcare de la 3,1 milioane de lei în 2014, și un profit de 1,5 milioane de lei, mult peste rezultatul de 179.913 lei consemnat în anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
pioneer investments
amundi
negocieri
vanzare