UPDATE Acțiunile Amazon închid la nici 50 de dolari distanță de prețul care ar duce capitalizarea companiei la 1 trilion de dolari

UPDATE Acțiunile Amazon închid la nici 50 de dolari distanță de prețul care ar duce capitalizarea companiei la 1 trilion de dolari
scris 31 aug 2018

Acțiunile retailerului american Amazon au închis ședința de joi la 2.002 dolari pe unitate, prețul fiind cu mai puțin de 50 de dolari sub pragul care ar duce capitalizarea bursieră a companiei la 1 trilion de dolari, performanță atinsă anterior doar de Apple.

Valoarea de piață a companiei era, la finele ședinței de joi, de 974,6 miliarde de dolari. Amazon ar putea călca zilele viitoare pe urmele Apple, devenită recent prima companie cu capital privat care ajunge să valoreze pe bursă 1 trilion de dolari.

Acțiunile retailerului online au urcat joi la un maxim intraday de 2,025 de dolari pe unitate, cu 1,4% peste închiderea de miercuri, ceea ce echivalează cu o capitalizare bursieră de 987,95 miliarde de dolari.

7 noi localități au fost incluse pe lista zonelor cu potențial turistic ridicat, urmând să aibă prioritate la fonduri nerambursabile CITEȘTE ȘI 7 noi localități au fost incluse pe lista zonelor cu potențial turistic ridicat, urmând să aibă prioritate la fonduri nerambursabile

Cel mai mare acționar al Amazon este fondatorul Jeff Bezos, care deține circa 78,9 milioane de titluri Amazon, adică o participație de 16.2%. Atunci când capitalizarea Amazon va atinge 1 trilion de dolari, dacă acest lucru se va întâmpla, pachetul de acțiuni al lui Bezos va valora 161,7 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Bezos este deja cel mai bogat om din lume, înaintea co-fondatorului Microsoft Bill Gates.

Acțiunile Amazon au crescut spectaculos anul acesta, consemnând un plus de 72%. Spre comparație, Apple a urcat cu 35% la bursă, iar indicele Nasdaq Composite, cu 18%.

Apple a devenit, la începutul lunii, prima companie privată care a atins o capitalizare de 1 trilion de dolari. Deși Apple a vândut, în perioada mai-iunie, mai puține telefoane decât estimau analiștii (fiind și depășită de Huawei în funcție de livrări), prețurile de vânzare au depășit așteptările, susținute de iPhone X (cu preț de pornire 1.000 de dolari), cel mai vândut model al companiei în ultimele trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
apple
bezos
retailer
actiuni