Companiile din tehnologie au efectuat deja zeci de mii de concedieri de la începutul anului

Companiile din tehnologie au efectuat deja zeci de mii de concedieri de la începutul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Companiile din tehnologie au efectuat circa 34.000 de concedieri de la începutul anului, pe măsură ce investițiile lor se concentrează către noi domenii, cum ar fi “generative artificial intelligence”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Joburile din Big Tech și-au pierdut farmecul. Relatările unor angajați concediați

De ce este important Companiile tehnologice au operat reduceri puternice de personal în doar câteva săptămâni din acest nou an, dintre care majoritatea nu au legătură cu fuziuni și achiziții. Acțiunile din domeniul tehnologiei au pornit anul în scădere, după ce promovarea excesivă a inteligenței artificiale în 2023 a condus la câștiguri mari pe burse, înaintea creșterii reale a afacerilor.

De asemenea interesant Și anul trecut, multe companii de tehnologie au trecut la concedieri semnificative și alte măsuri de restructurare, deoarece afacerile au încetinit. Pe finalul anului trecut, mii de programatori si ingineri, deținători ai vizelor H-1B, s-au mutat din SUA în Canada, din cauza incertitudinilor și concedierilor făcute de companiile americane de tehnologie.

Bluesky își deschide porțile pentru toată lumea CITEȘTE ȘI Bluesky își deschide porțile pentru toată lumea

138 de companii din tehnologie au făcut concedieri anul acesta, conform FT. Anul trecut, 263.000 de locuri de muncă au fost reduse în acest sector.

Procesatorul american de plăți PayPal este ultimul exemplu care a decis să taie 2.500 locuri de muncă, reprezentând 9% din pozițiile deschise la nivel global, reducerea urmând să afecteze atât posturi existente, cât și listele de locuri pe care compania planificase să le ocupe pe parcursul anului.

Minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook CITEȘTE ȘI Minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook

În urmă cu un an, compania a mai concediat 2.000 de angajați.

Disponibilizările din companii, de la Riot Games, deținută de Tencent, la TikTok și la Discord, urmează unui 2023 dificil, în care peste 100.000 de lucrători din domeniul tehnologiei au fost disponibilizați.

Recent, eBay a anunțat că va concedia 1.000 de angajați, SAP a anunțat o restructurare de 8.000 posturi, Alphabet concediază zeci de angajațiMicrosoft va concedia angajați din unitatea sa Gaming, iar Salesforce disponibilizează 700 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
război ucraina
război rusia
paypal