Datele interne ale Samsung au fost accesate de hackeri, care au obținut coduri sursă ale dispozitivelor Galaxy

Datele interne ale Samsung au fost accesate de hackeri, care au obținut coduri sursă ale dispozitivelor Galaxy
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2022

Grupul sud-coreean Samsung a declarat că hackerii au accesat datele interne ale companiei, obținând acces la unele coduri sursă ale dispozitivelor marca Galaxy, cum ar fi smartphone-urile, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Declarația uriașului producător de electronice sud-coreean vine după ce grupul de hacking Lapsus$ a susținut în weekend, prin intermediul canalului său de pe platforma Telegram, că a furat 190 de gigaocteți de coduri sursă confidențiale ale Samsung, scrie News.ro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Samsung nu a numit niciun hacker anume în comunicatul său și nici ce date au fost furate.

”Recent am fost anunțați că a existat o breșă de securitate legată de anumite date interne ale companiei. Imediat după descoperirea incidentului, ne-am consolidat sistemul de securitate. Conform analizei noastre inițiale, accesarea datelor implică unele coduri sursă legate de funcționarea dispozitivelor Galaxy, dar nu include informațiile personale ale consumatorilor sau angajaților noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung pentru CNBC.

Produsele de consum Samsung, cum ar fi smartphone-urile și tabletele, sunt sub marca Galaxy. Compania a spus că nu anticipează niciun impact asupra afacerii sau clienților săi.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Lapsus$ este același grup care a revendicat responsabilitatea pentru o accesare a datelor producătorului de cipuri Nvidia, luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy