Facebook șterge doar un mic procent din conținutul care îndeamnă la ură

Facebook șterge doar un mic procent din conținutul care îndeamnă la ură
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2021

Undeva la sub 5% este procentul conținutului din cadrul Facebook care îndeamnă la ură și este eliminat cu ajutorul inteligenței artificiale, conform unor documente interne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvăluirile legate de practicile Facebook continuă cu un nou set din documentele care au dat startul scandalul cu efectele negative pe care Instagram le-ar avea asupra celor mici.

Acum, în centrul atenției este modul în care platforma socială gestionează conținutul care îndeamnă la ură - la fel ca și în alte cazuri, Facebook este acum acuzată că nu face suficient pentru a modera îndemnurile la ură și discriminare.

WhatsApp lansează funcția de criptare a backup-urilor CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează funcția de criptare a backup-urilor

Astfel, conform unor documente interne, Facebook elimină doar între 3% și 5% din conținutul identificat de inteligența artificială.

AI-ul folosit de Facebook pentru identificarea postărilor care încalcă politicile de utilizare ale platformei, deși departe de a fi perfect, este considerat cel mai bun din lume pe această nișă. Problema este considerată faptul că Facebook nu ia măsuri decât în puține dintre cazurile identificate de AI.

De partea cealaltă, Facebook se apără spunând că este incorect să se analizeze măsurile de protecție a utilizatorilor doar prin cele de eliminare a conținutului. Reprezentanții companiei spun că, până la ștergere, conținutul problematic este penalizat de algoritm, care-i scade vizibilitatea în cadrul platformei.

În altă ordine de idei, Facebook evită să ia cea mai drastică măsură (ștergerea directă), preferând să facă aceste postări cât mai greu de descoperit în cadrul platformei.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
ai