Google și alte rețele private au dreptul de cenzură în SUA

Google și alte rețele private au dreptul de cenzură în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2020

Giganții tehnologici precum Google au toată libertatea să elimine materiale de pe platformele lor de internet, fără ca asta să contravină Constituției SUA, conform unei sentințe pronunțate miercuri de un tribunal din statul american California, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia Curții de Apel din San Francisco respinge plângerea unei instituții media conservatoare, PragerU, care a acuzat YouTube că a încălcat primul amendament al Constituției, ce reglementează în special libertatea de expresie și a presei, scrie Agerpres.

FOTO Recomandări transmise de Guvern împotriva coronavirus CITEȘTE ȘI FOTO Recomandări transmise de Guvern împotriva coronavirus

Acest articol din Constituție se aplică instituțiilor guvernamentale, dar nu și entităților private. Or, în ciuda celor două miliarde de utilizatori lunar, YouTube, proprietate a Google, "rămâne un forum privat, nu un forum public supus examinării justiției în virtutea primului amendament", precizează Curtea de Apel.

De partea cealaltă, PragerU a susținut că Google a încălcat legea limitând "în mod arbitrar" accesul la anumite dintre video-urile sale despre subiecte variate precum "diferențele bărbat-femeie" sau "chestiuni ecologice".

Această instituție media conservatoare a afirmat că video-uri similare postate online de media mai liberale nu au fost supuse aceluiași tratament.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cenzura