Jack Dorsey dă de pământ cu „metaversul” plănuit de Mark Zuckerberg

Jack Dorsey dă de pământ cu „metaversul” plănuit de Mark Zuckerberg

Jack Dorsey

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2021

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a ironizat „metaversul”, un concept promovat de Mark Zuckerberg drept viitor atât al Facebook, cât și al internetului în ansamblul său, relatează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Metaversul se referă la o versiune viitoare a internetului în care utilizatorii, în loc să-l acceseze prin intermediul calculatoarelor și telefoanelor, utilizatorii vor folosi dispozitive de realitate virtuală și realitate augmentată pentru a intra într-un spațiu virtual, scrie Hotnews.ro

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Facebook a anunțat deja că lucrează la un AI care va putea monitoriza toate mișcările utilizatorilor platformei prin intermediul unor ochelari smart și a celorlalte dispozitive dezvoltate sau pe care compania lui Mark Zuckerberg le are în lucru.

CEO-ul Twitter Jack Dorsey a afirmat joi că ideea este o „distopie”.

Un utilizator al Twitter a subliniat pe această platformă social media că termenul de metavers a fost folosit pentru prima dată de autorul science fiction Neal Stephenson în romanul său „Snow Crash”, publicat în 1992.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

„[Metaversul] se referea original la o lume virtuală deținută de corporații în care utilizatorii finali erau tratați ca cetățeni într-o dictatură corporatistă distopică”, a notat acesta, întrebându-se dacă autorul avea dreptate.

Mark Zuckerberg a declarat în luna iulie că vrea ca Facebook să devină în cele din urmă o „companie metavers” care să încorporeze toți utilizatorii actuali ai platformei.

Facebook a anunțat luni că intenționează să angajeze 10.000 de persoane din Europa în următorii 5 ani care să ajute la construirea metaversului.

Revista americană The Verge a anunțat marți, citând surse din cadrul companiei lui Zuckerberg, că Facebook intenționează să își schimbe numele, tocmai pentru ca denumirea platformei social media să reflecte mai bine ambițiile legate de metavers ale lui Mark Zuckerberg.

Facebook a refuzat să comenteze informația, afirmând că nu comentează asupra unor „zvonuri sau speculații”.

viewscnt
Afla mai multe despre
jack dorsey
mark zuckerberg