OpenAI ieftinește accesul API la GPT-3.5

OpenAI ieftinește accesul API la GPT-3.5
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2024

Dezvoltatorii vor plăti mai puțin pentru a accesa limbajul lingvistic GPT-3.5, ceea ce ar putea înseamnă și tarife mai mici pentru utilizatorii finali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OpenAI a anunțat ieftinirea accesului API la modelul lingvistic GPT-3.5, care nu este cel mai performant limbaj al companiei, dar este cel mai popular, tocmai prin prisma tarifelor mai mici.

Pe viitor, dezvoltatorii vor plăti 0,0005 dolari la mia de jetoane pentru introducerea datelor, ceea ce înseamnă o ieftinire consistentă, de 50%.

Google implementează mai multe funcții de AI în Chrome CITEȘTE ȘI Google implementează mai multe funcții de AI în Chrome

Scad și prețurile pentru exportarea datelor. În acest caz, mia de jetoane va costa 0,0015 dolari, ceea ce reprezintă o ieftinire cu 25%.

Ieftinirea tarifelor de acces pentru dezvoltatori ar putea duce la creșterea numărul de soluții AI bazate pe limbajele create de OpenAI și, poate, chiar într-o ieftinire a acestora, pentru creșterea numărului de utilizatori finali.

Cu aceeași ocazie, OpenAI lansează și un update minor pentru GPT-4, cel mai nou și mai performant model lingvistic al companiei.

Acest update își propune să reducă situațiile în care botul se dovedește „leneș” - când pur și simplu acesta nu îndeplinește o comandă.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
api
gpt-3.5
ai
model lingvistic