Playtech va plăti 28 de milioane de euro în Israel, în urma unui audit fiscal

Playtech va plăti 28 de milioane de euro în Israel, în urma unui audit fiscal
scris 2 ian 2019

Producătorul de softuri pentru jocuri Playtech va plăti 28 de milioane de euro (32,16 milioane dolari) în Israel, în cadrul unui acord cu fiscul convenit în urma unui audit pentru perioada 2008-2017, a anunțat miercuri compania, transmite Reuters.

Playtech, care a avertizat luna trecută că o modificare a legislației italiene i-ar afecta profitul core ajustat, a precizat că autoritățile din Israel nu au penalizat compania întrucât auditul și costurile suplimentare vor fi achitate în următoarele 30 de zile, scrie News.ro.

Austria taxează giganții din domeniul digital, ca Facebook și Amazon: obțin venituri colosale online, pentru care nu plătesc niciun impozit CITEȘTE ȘI Austria taxează giganții din domeniul digital, ca Facebook și Amazon: obțin venituri colosale online, pentru care nu plătesc niciun impozit

Costurile suplimentare sunt legate de transferarea ajutării unor prețuri, legată de anumite activități ale Playtech în Israel, în perioada respectivă.

Acțiunile Playtech au scăzut aproape la jumătate în 2018 și s-au depreciat puternic față de un maxim de 10,16 lire sterline pe unitate, atins în iunie 2017.

În luna noiembrie 2018, fondatorul Playtech, israelianul Teddy Sagi, și-a vândut ultima participație deținută la compania pe care a înființat-o în urmă cu 19 ani, de 4,8%, pentru aproximativ 87 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
playtech
audot
israel