Sony cumpără Bungie, producătorul jocului Destiny

Sony cumpără Bungie, producătorul jocului Destiny
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 feb 2022

Producătorul japonez Sony anunță că a ajuns la un acord pentru cumpărarea dezvoltatorului de jocuri Bungie, pentru care va plăti 3,6 miliarde de dolari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sony nu a stat mult pe gânduri, după ce Microsoft a cumpărat Activision - Blizzard, și a ieșit la cumpături, iar prima achiziție se numește Bungie.

Dezvoltatorul de jocuri din Washington, înființat în 1991, are în palmares mai mai multe titluri, dintre care cele mai cunoscute sunt Destiny și Halo.

O aplicație de autentificare 2FA pentru Android fura datele bancare ale utilizatorilor CITEȘTE ȘI O aplicație de autentificare 2FA pentru Android fura datele bancare ale utilizatorilor

Ca și Microsoft, când a cumpărat Activision - Blizzard, Sony spune că Bungie va rămâne un studio independent, care va dezvolta jocuri pentru mai multe platforme.

Începutul acestui an a găsit piața de gaming într-un activ proces de consolidare, cu mai multe achiziții înregistrate doar în prima lună a anului.

Mai întâi, Take-Two a cumpărat Zynga pentru pentru 12,7 miliarde de dolari, apoi Microsoft a dat marea lovitură, când a anunțat achiziționarea Activision - Blizzard pentru aproximativ 69 de miliarde de dolari.

Cumpărarea Bungie de către Sony este deja a treia achiziție din ultima lună, însă, este semnificativ mai mică decât celelalte, ceea ce ar putea însemna că Sony va continua cumpărăturile și cu alți dezvoltatori de jocuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
bungie
jocuri