Start-up-rile românești de tehnologie se pot înscrie la un nou program de accelerare al celor de la hub:raum, incubatorul de tehnologie al Deutsche Telekom

Start-up-rile românești de tehnologie se pot înscrie la un nou program de accelerare al celor de la hub:raum, incubatorul de tehnologie al Deutsche Telekom
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 iul 2017

Incubatorul de inovație al Deutsche Telekom, hub:raum, a lansat programul de accelerare WARP NB-IoT dedicat start-up-urilor și companiilor aflate în dezvoltare care se pot alătura unei rețele unice NB-IoT și pot îmbunătăți viața oamenilor, dar și comercializa proiecte în toată Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul WARP NB-IoT reprezintă o oportunitate pentru companiile aflate la început de drum de a își introduce sau dezvolta ideile din zona de NB-IoT, chiar dacă acestea au folosit anterior alte soluții de putere redusă. WARP NB-IoT ajută la accelerarea, prototiparea și la implementarea pe piață a soluțiilor, prin intermediul experților și a experienței privind dezvoltarea de produse puternice. Proiectele pot fi inscrise in program aici pana pe 17 iulie.

NB-IoT este un standard de tehnologie radio tip LPWAN (Low Power Wide Area Network) destinat dispozitivelor de tip Internet of Things. Această tehnologie este deschisă, independentă de orice companie și funcționează pe banda de frecvențe licențiată care aparține operatorilor de telefonie mobilă. Această abordare asigură garanția și calitatea serviciilor.

Beneficiul imens al NB-IoT include o durată lungă de viață a bateriei, viteze de transfer de date reduse, acoperire extinsă a semnalului în interiorul clădirilor, număr foarte mare de dispozitive conectate într-o singură celulă, standard mondial, instalare plug &play, nivel ridicat de securitate și, bineînțeles, costuri reduse.

Telekom Romania anunță noua ofertă de vară la abonamente: HBO, Cinemax și HBO GO incluse în abonamentele de Internet TV și mobil CITEȘTE ȘI Telekom Romania anunță noua ofertă de vară la abonamente: HBO, Cinemax și HBO GO incluse în abonamentele de Internet TV și mobil

Cele mai bune exemple de soluții NB-IoT sunt soluțiile de optimizare a sistemelor de control a luminilor stradale, contorizarea, locurile de parcare sau gestionarea deșeurilor și, totodată, un nou mod de urmărire a bunurilor, bicicletelor sau a animalelor de companie. De fapt, limitele de utilizare ale acestei tehnologii nu există.

Start-up-urile înscrise în programul de accelerare se vor bucura de un mix atrăgător de beneficii, inclusiv pe investiții potențiale de la hub:raum, precum și pe suport financiar pentru proiectul pilot, acces direct la rețeaua NB-IoT, suport tehnic pentru prototipuri și șansa de a încheia tranzacții cu clienți reali, dar și pe implementarea comercială. Deutsche Telekom va lansa NB-IoT în opt țări: Germania, Olanda, Grecia, Polonia, Ungaria, Austria, Slovacia și Croația, astfel că va fi o oportunitate pentru start-up-uri de a-și implementa soluțiile pentru clienți aflați pe aceste piețe. Până în prezent, în cadrul programului NB-IoT Prototyping Hub, Deutsche Telekom a testat cu succes la clienți 16 produse și a derulat teste comerciale și implementări (pre)comerciale.

WARP NB-IoT este un program dedicat start-up- urilor și companiilor aflate în dezvoltare, care au dezvoltat produse sau prototipuri funcționale în diverse domenii precum orașe inteligente, urmărire inteligentă, industrii inteligente, sănătate, agricultură sau proprietăți “smart”. Formularul de aplicare este disponibil aici. Termenul limită pentru depunerea cererii este până la 17 iulie 2017. Potrivit Institutului Global McKinsey, Internetul Lucrurilor ar putea avea un impact economic anual cuprins între 3,9 și 11,1 trilioane de dolari în întreaga lume până în 2025. Mai mult, se preconizează că baza IoT va crește cu aproximativ 15-20% anual până în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
hub:raum
telekom
iot