TikTok a șters peste 11 milioane de conturi

TikTok a șters peste 11 milioane de conturi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 iul 2021

Platforma video chineză TikTok a publicat raportul măsurilor de moderare a conținutului pentru primele trei luni ale anului, când a eliminat milioane de conturi și zeci de milioane de postări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TikTok a eliminat în primul trimestru al anului peste 11 milioane de conturi care încălcau regulamentului platformei, o cifră care arată, încă o dată, cât de populară a devenit rețeaua video chineză.

Din cele peste 11 milioane de conturi eliminate, peste 7 milioane au fost șterse pentru că au fost create de minori sub 13 ani. Regulile platformei, care se conformează legislației stricte din Statele Unite, nu permit copiilor mai mici de 13 ani să folosească aplicația.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Pentru TikTok este important să arate că respectă legislația, mai ales după problemele cu legea avute acum doi ani, tot în Statele Unite, unde autoritatea în domeniu a amendat-o cu 5,7 milioane de dolari tocmai pentru că nu aplica suficient de bine limitările impuse copiilor sub 13 ani.

În ianuarie, TikTok a lansat o facilitate numită "Family Pairing", care aduce o serie de funcții de control parental. Printre altele, părinții pot stabili cu cine pot comunica cei mici și cât timp pot petrece în cadrul rețelei.

Tot în primul trimestru al anului, TikTok a șters aproape 62 de milioane de postări, care nu corespundeau regulilor platformei. Cifra reprezintă 1% din întreț conținutul postat în acea perioadă.

Platforma video chineză este pe punctul de a face o semnificativă schimbare - va permite postarea filmărilor de până la 3 minute, renunțând la limita de 1 minut. Este o schimbare importantă atât pentru creatorii de conținut, cât mai ales pentru produsul chinez, care face loc, astfel, mai multor reclame.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
video
social media