Trecerea la Android 12 este întârziată de bug-uri

Trecerea la Android 12 este întârziată de bug-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2022

Numeroasele bug-uri cu care Google a livrat Android 12, dar și problemele particulare ale producătorilor de smartphone-uri, au făcut ca actualizarea la cea mai nouă versiune de Android să fie extrem de anevoioasă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mult decât în ultimii ani, Android 12 suferă de bug-uri care complică implementarea noii versiuni atât pentru producătorii de smartphone-uri, cât și pentru Google, care are probleme mari cu propriul sistem de operare pe propriile smartphone-uri.

În decembrie, Google lansa un patch pentru noua serie Pixel 6, care trebuia să rezolve o serie de bug-uri descoperite în Android 12, versiunea care venea preinstalată pe cele mai noi smartphone-uri ale companiei.

Fortnite revine pe iPhone și iPad CITEȘTE ȘI Fortnite revine pe iPhone și iPad

Însă, patch-ul din decembrie a venit cu propriile probleme tehnice, care mergeau până la întreruperea conexiunii la rețea. Deși nu a ieșit cu detalii, Google a întrerupt update-ul și a șters și arhiva de pe site-ul oficial, pentru ca utilizatorii să nu poată încerca actualizarea manuală - semn că problemele sunt chiar grave.

Colegi de suferință, partenerii de la Samsung s-au trezit că utilizatorii noilor smartphone-uri Galaxy Fold 3 și Flip 3 au și ei probleme, care merg chiar până la blocarea completă a dispozitivelor după trecerea la Android 12.

OnePlus este un alt producător lovit de bug-urile din Android, însă, compania chineză se poate spune că are și propria parte de vină. Pe lângă trecerea la Android 12, OnePlus a realizat și unificarea sistemelor de operare OxygenOS și ColorOS, ceea ce a mai adăugat un rând de probleme.

Atât OnePlus, cât și Samsung au decis întreruperea actualizării la Android 12 din cauza numeroaselor bug-uri.

Pe lângă faptul că Android 12 a fost cel mai mare update de la Lollipop încoace, alte posibile cauze ale problemelor vin din ciclul accelerat de actualizare anuală și din faptul că Google încearcă să grăbească procesul de actualizare a smartphone-urilor celorlalți producători.

viewscnt
Afla mai multe despre
android 12
google
samsung
oneplus
smartphone