VIDEO Apple anunță versiuni noi pentru macOS, tvOS și watchOS

VIDEO Apple anunță versiuni noi pentru macOS, tvOS și watchOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 iun 2019

PC-urile, Apple TV-urile și ceasurile inteligente Apple vor primi fiecare câte o versiune nouă a propriului sistem de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua versiune de macOS se numește Catalina și aduce mai multe noutăți și schimbări față de versiunea anterioară.

În primul rând, aplicația iTunes va fi înlocuită în noua versiune de macOS cu trei aplicații diferite care vor gestiona separat tipul de conținut multimedia aferent: Apple Music, Podcasts și Apple TV.

PC-urile Apple vor putea fi controlate exclusiv pe baza comenzilor vocale, o funcție de accesibilitate pentru persoanele cu disabilități, dar care poate fi folosită și ca o modalitate de comandă de la distanță.

Aplicațiile Find My Friends și Find My iPhone sunt combinate într-o singură aplicație care se va numi Find My și va fi disponibilă atât pe macOS, cât și pe iOS.

Ca urmare a izolării, Huawei reduce producția de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Ca urmare a izolării, Huawei reduce producția de smartphone-uri

tvOS, sistemul de operare pentru Apple TV se laudă cu două noutăți importante.

În primul rând, tvOS va suporta profiluri de utilizatori care vor beneficia de propriile recomandări de conținut (ca pe Netflix).

În al doilea rând, tvOS aduce suport pentru controller-ele de Xbox și PlayStation, care vor putea fi folosite pentru jocurile de pe Apple TV.

Sistemul de operare pentru Apple Watch va ajunge anul acesta la versiunea cu numărul 6, versiune care aduce mai multe noutăți minore.

watchOS 6 va include mai multe teme watchface și mai multe aplicații preinstalate, precum un calculator, o aplicație pentru cărți audio sau o aplicație pentru înregistrarea însemnărilor audio.

Mai important este faptul că aplicațiile vor rula exclusiv pe ceas, fără a depinde de iPhone. La fel de important este faptul că și actualizările de sistem se vor face direct pe ceas.

watchOS 6 va oferi și mai multe facilități din zona de sănătate, printre care o funcție de măsurare o zgomotului și una de urmărire a ciclului menstrual.

Toate cele trei versiuni noi de macOS, tvOS și watchOS vor fi disponibile în toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macos
tvos
watchos