Waze va avertiza utilizatorii legat de drumurile cu accidente frecvente

Waze va avertiza utilizatorii legat de drumurile cu accidente frecvente
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 dec 2022

Când se apropie de o stradă pe care au loc frecvent accidente, utilizatorii Waze vor fi avertizați prin intermediul unei noi notificări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Waze a început să testeze o nouă notificare, prin care avertizează utilizatorii că pe una din străzile din apropiere sau pe care urmează să treacă au loc multe accidente.

Aplicația folosește pentru noua funcționalitate datele istorice generate de rapoartele privind accidentele trimise chiar de utilizatori. Practic, notificarea va viza drumurile unde utilizatorii au raportat multe accidente de-a lungul timpului.

WhatsApp nu va mai funcționa pe 49 de modele de smartphone. LISTA telefoanelor CITEȘTE ȘI WhatsApp nu va mai funcționa pe 49 de modele de smartphone. LISTA telefoanelor

În același timp, Waze încearcă să emită într-un mod cât mai inteligent noile notificări, pentru a nu crește prea mult anxietatea șoferilor. Notificarea va fi emisă o singură dată pentru o stradă și nu vor exista avertizări pentru drumurile pe care utilizatorul circulă frecvent, presupunându-se că le cunoaște deja bine.

Noua alertă, testată în prezent în versiunea beta a aplicației, colorează în roșu drumurile problematice pe hartă, pentru ca acestea să fie vizibile și când nu este emisă notificarea.

Aceasta este prima nouă funcționalitate lansată de Waze de când a rămas fără CEO-ul Neha Parikh, după ce Google a decis includerea Waze în grupul Google Geo, alături de Google Maps.

viewscnt
Afla mai multe despre
waze
accidente
auto