Lego a înregistrat anul trecut venituri record

Lego a înregistrat anul trecut venituri record
scris 5 mar 2020

Lego a raportat o creștere record a vânzărilor și un avans de 3% al profitului în 2019, datorită evoluției bune de pe toate piețele sale principale, transmit DPA și Reuters.

Anul trecut, profitul net a ajuns la 8,3 miliarde de coroane (1,2 miliarde de dolari), comparativ cu 2018, a informat miercuri producătorul danez de jucării, scrie Agerpres..

EXCLUSIV Cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea se extinde în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea se extinde în București

Pe piețele mature din Europa Occidentală și America de Nord vânzările au urcat cu aproape 10%, în timp ce în China, unde compania are 140 de magazine în 35 de orașe, vânzările au crescut cu peste 10%.

Veniturile Lego au urcat cu 6% anul trecut, la nivelul record de 38,5 miliarde de coroane (5,7 miliarde de dolari).

Pe plan global, Lego are 570 de magazine iar anul acesta intenționează să deschidă încă 150 de unități. Compania și-a dublat anul trecut numărul magazinelor din China, la 140, iar anul acesta va mai inaugura încă 80.

De asemenea, acționarul majoritar al Lego, familia Kristiansen, a anunțat schimbări în structura de conducere. Thomas Kirk Kristiansen va deveni președinte, succedându-i lui Jorgen Vig Knudstorp. Knudstorp, care a fost director general în perioada 2004 - 2016, va rămâne membru al Consiliului de Administrație.  

viewscnt
Afla mai multe despre
lego
jucarii