PRO TV schimbă proprietarul: Miliardarul ceh Petr Kellner primește undă verde de la Bruxelles pentru preluarea CME

PRO TV schimbă proprietarul: Miliardarul ceh Petr Kellner primește undă verde de la Bruxelles pentru preluarea CME
scris 7 oct 2020

Tranzacția de 2,1 miliarde de dolari prin care PRO TV, alături de celalte active ale grupului de media Central Media Enterprise (CME) din  Cehia, Bulgaria, Slovacia și Slovenia, intră în proprietatea fondului ceh de investiții PPF a primit toate aprobările necesare de la autoritățile relevante, fiind așteptată să se încheie săptămâna viitoare.

Comisia Europeană a aprobat fără rezerve, marți, preluarea CME de către PPF Group, fond controlat de cel mai bogat om de afaceri ceh, miliardarul Petr Kellner.

“După aprobarea de către Comisia Europeană a fuziunii grupului PPF cu CME, au fost primite toate aprobările de reglementare necesare pentru închiderea tranzacției anunțate anterior. În consecință, se preconizează că finalizarea tranzacției va avea loc pe 13 octombrie 2020”, transmite CME.

EXCLUSIV Brazilienii de la Stefanini, la al doilea joint-venture pe piața din România. Compania a încheiat un parteneriat cu Cyber Smart Defence CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brazilienii de la Stefanini, la al doilea joint-venture pe piața din România. Compania a încheiat un parteneriat cu Cyber Smart Defence

Grupul de media a ajuns la un acord privind vânzarea către PPF în octombrie anul trecut. Potrivit înțelegerii, fondul de investiții ceh va plăti aproximativ 2,1 miliarde de dolari în schimbul participației deținute de grupul american AT&T la CME.

Pentru achiziția CME și-au exprimat interesul PPF și rețeaua de televiziune Discovery.

Petr Kellner are deja afaceri în România, prin intermediul PPF, în principal în domeniul imobiliar, el cumpărând sediul ING Bank și complexul Metropolis Center, ambele din București.

Kellner este cea mai bogată persoană din Cehia și ocupă locul 68 în clasamentul mondial realizat de Forbes, cu o avere estimată la acest moment de 18,5 miliarde de dolari.

În februarie, Profit.ro a relatat că senatorul american Marco Rubio a cerut autorităților din această țară să examineze tranzacția, cu argumentul că acordul subminează interesele SUA în Europa Centrală și de Est, prin prisma unor presupuse legături ale lui Kellner cu China și Huawei Technologies.

Senatorul republican l-a acuzat pe Kellner că ar fi sprijinit, prin intermediul companiilor sale, “activitățile maligne” ale Chinei din străinătate.

În replică, PPF Group a declarat că Rubio își bazează afirmațiile pe “informații false”, furnizate de un politician ceh și a precizat că achiziția CME va complementa afacerile grupului din sectorul telecomunicațiilor.

EXCLUSIV VIDEO Cântăreața Delia și-a cumpărat un penthouse de 3 milioane de euro în One Verdi Park, proiect în care a și investit alături de dezvoltatorul One United și care va fi livrat peste un an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Cântăreața Delia și-a cumpărat un penthouse de 3 milioane de euro în One Verdi Park, proiect în care a și investit alături de dezvoltatorul One United și care va fi livrat peste un an

CME are operațiuni în România, Cehia, Bulgaria, Slovacia și Slovenia. În România, grupul deține posturile PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA și PRO TV International, precum și mai multe site-uri. Totodată, în operațiunile de pe piața românească este inclus și postul PRO TV Chișinău, din Republica Moldova.

România este a doua piață pentru CME, după Cehia.

Fondat în urmă cu 30 de ani, PPF Group are operațiuni în 24 de țări și deține active în valoare de aproximativ 49 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
pro tv
protv
cme
petr kellner
ppf group
acord preluare
comisia europeana
tranzactie finalizata
huawei
acuzatii legaturi china