Nou country lead al Sanofi Romania și Moldova

Nou country lead al Sanofi Romania și Moldova

Iulia Ionescu

scris 6 mai 2020

Sanofi Romania a anunțat că Iulia Ionescu, de formație medic, este noul country lead al companiei farmaceutice Sanofi Romania și Moldova și îl înlocuiește în funcție pe Pascal Robin, care va ocupa o nouă poziție de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi.

Cu o experiență de peste 20 ani în industria farmaceutică, Iulia Ionescu este directorul general al Diviziei General Medicines Sanofi Romania și Moldova (diabet, boli cardiovasculare și medicamente mature) și este execution excellence lead South Europe MCO, funcții pe care le va exercita în continuare.

Reîncep angajările: câte 500 de joburi noi, postate zilnic CITEȘTE ȘI Reîncep angajările: câte 500 de joburi noi, postate zilnic

Absolventă a programului MBA din cadrul Open University School, Marea Britanie, Iulia Ionescu a ocupat diverse funcții în departamentele de marketing și vânzări în cadrul Sanofi Romania și, începând cu anul 2005, a preluat poziții de conducere cu responsabilitate crescândă.

A deținut funcția de Business Unit Director pentru Divizia de Diabet din Bulgaria și este primul cetățean român desemnat country lead pentru organizația locală, după aproape 10 ani în care conducerea activității din România a fost asigurată de expatriați din cadrul grupului Sanofi.

Iulia Ionescu îi succede lui Pascal Robin, care a condus cu succes organizația locală timp de trei ani și care își continuă parcursul profesional cu o nouă poziție de conducere, într-o altă filială a grupului Sanofi.

Sanofi Romania este unul din cei mai mari jucători din industria farmaceutică, cu o cifră de afaceri de 306 milioane euro și o cotă de piață de 5,7% în valoare. Compania asigură un volum anual de peste 37 de milioane de cutii de medicamente, în 51 de arii terapeutice, printr-un portofoliu diversificat de aproximativ 150 de produse. Sanofi a investit în ultimii ani, în România, aproximativ 4,5 milioane de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare.

Grupul are peste 100.000 de angajați în 100 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanofi
iulia ionescu