Pirelli trimite în România un buget substanțial

Pirelli trimite în România un buget substanțial
scris 17 oct 2019

Compania italiană de anvelope Pirelli a trimis către filiala din România aproape 760 milioane lei, prin majorare de capital. Compania este într-un context în care, cum a anunțat Profit.ro la începutul anului, pregătește o nouă hală în România, la Slatina, o investiție WDP de aproximativ 40 de milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În vara anului trecut, Pirelli l-a instalat ca președinte al Consiliului de Administrație pentru filiala din România pe Francesco Sala, vicepreședinte executiv al companiei, cu un mandat de 4 ani.

Acesta lucrează în grupul Pirelli din 2007, cu o pauză de doi ani, în intervalul 2014-2016, în care a lucrat în grupul Prysmian ca Manufacturing Director. În mandatul său, Prysmian a extins fabricile din România și Slovacia cu două noi unități, după investiții cumulate de 43 milioane euro.

Afacerile transportatorilor români depășesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro. Cine sunt principalii jucători CITEȘTE ȘI Afacerile transportatorilor români depășesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro. Cine sunt principalii jucători

Pirelli este al cincilea mare jucător pe piața anvelopelor, după Bridgestone, Michelin, Continental și Goodyear. Compania, fondată în 1872, are unități de producție în 19 țări și operează o rețea de vânzări cu circa 14.600 puncte în peste 160 de state.

În România, Pirelli este prezentă prin intermediul fabricii din Slatina, inaugurată în 2005. 

Anul trecut, cu peste 3.560 de angajați, compania a avut afaceri de 2,4 miliarde lei și un profit net de 107,8 milioane lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
wolfgang meier
pirelli tyres