CTP a finalizat preluarea proiectului Bucharest West Industrial Park de la Portland Trust

CTP a finalizat preluarea proiectului Bucharest West Industrial Park de la Portland Trust
scris 16 dec 2015

Dezvoltatorul și investitorul internațional CTP anunță finalizarea procesului de achiziție a proiectului Bucharest West Industrial Park, aparținând Portland Trust. După achiziționarea acestui proiect, CTP devine cel mai mare dezvoltator industrial de pe piața românească. Tranzacția se ridică la peste 60 milioane de euro, potrivit datelor din piață.

Parcul, redenumit CTPark Bucharest, are o suprafață totală de închiriat de 130.000 metri pătrați cu o suprafață suplimentară de 11 hectare pentru dezvoltarea unor proiecte ulterioare. CTPark Bucharest găzduiește mai mulți chiriași printre care amintim DSV, Iron Mountain, Tibbett Logistics, Equest Logistics și Welde Romania.

"Achiziționarea proiectului Bucharest West Industrial Park este ultima tranzacție dintr-o serie de astfel de achiziții realizate de CTP pe piața românească. Această achiziție este cea mai mare realizată de CTP și înseamnă că acum suntem primul dezvoltator industrial de pe piața românească. (...) avem ambiții pe măsură pentru a continua dezvoltarea portofoliului CTP pe piața românească", a declarat, într-un comunicat Remon Vos, directorul executiv al CTP.

Portofoliul CTP de spații industriale de clasă A din Europa are o suprafață închiriabilă de aproximativ 3 milioane metri pătrați, iar ținta CTP este de a crește această suprafață până la 5 milioane metri pătrați până în 2020.

În România, în mai puțin de un an, grupul CTP a cumpărat 350.000 metri pătrați de spații logistice, adică 20% din piață.

"CTP continuă să se dezvolte în România prin achiziții și cu ajutorul clienților existenți. Atuurile portofoliului CTP sunt demonstrate de dorința clienților noștri de a veni cu noi în România. Am semnat recent un contract record de închiriere cu Quehenberger Logistics pentru 19.000 m² în CTPark Bucharest West, un semn că cererea pentru spațiile industriale este puternică în România", a declarat Laurentiu-Catalin Hanu, director pentru dezvoltare CTP Romania.

CTP concurează în România cu P3, deținută de fonduri de investiții americane, Alinso din Belgia, Globalworth, controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas și australienii de la Valad.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
west park
portland